/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PAS nu va susține demiterea Guvernului Chicu în condițiile actuale de pandemie. „Ar fi iresponsabil...”

04 iunie 2020, ora 10:20

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va susține, cel mai probabil, demiterea Guvernului condus de Ion Chicu, în condițiile actuale de pandemie, dar și în situația în care există certitudinea confirgurării unei noi majorități. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a spus aseară, la „Politica Nataliei Morari”  de la TV8 că formațiunea din care face parte și-a expus această poziție la o întrevedere de acum două zile cu membrii Platformei DA.

„Noi am discutat ieri cu Platforma DA. Au venit colegii de la Platforma DA, am discutat despre situația politică în linii mari, moțiunea de cenzură. Le-am spus poziția noastră care este următoarea: acest Guvern este o catastrofă pentru Republica Moldova. În situația în care toate țările ies, au un număr aproape de zero de confirmări cu COVID-19, noi avem așa un număr de mare care nu era nici în perioada stării de urgență. Este un Guvern catastrofă, în plan economic nici nu mai vorbesc. Noi le-am spus colegilor de la Platforma DA, având în vedere că este pandemie, criză, ar fi iresponsabil din partea noastră, dacă am susține o moțiune de cenzură și am da jos un guvern în condițiile în care nu avem certitudinea configurării unei majorități care să susțină un alt guvern bun, pro-european autentic”, a declarat Litvinenco la„Politica Nataliei Morari”.

Deputatul PAS a mai spus că în condițiile în care actuala majoritate parlamentară PSRM – PDM deține 52 de mandate, opoziția este deocamdată blocată. Mai mult, PAS susține că nu acceptă să depindă în niciun fel de deputații din fracțiunea Partidului „Șor”.

„Matematica nu ne permite să mergem mai departe. Le-am spus colegilor de la Platforma DA că noi cu Partidul Șor nu purtăm nicio discuție, nici pentru demiterea Guvernului, nici pentru investirea altuia. Nu acceptăm să depindă demiterea sau investirea unui guvern de Partidul Șor”, a subliniat Sergiu Livinenco.

Deputatul a mai spus că PAS nu a purtat discuții nici cu grupul parlamentar „Pro Moldova” și nici cu liderul acestuia, Andrian Candu.

Invitat și el la emisiune, socialistul Vasile Bolea și-a exprimat convingerea că „Guvernul Chicu este stabil, care activează și va activa în continuare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram