/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/FOTO/ Preşedintele Ucrainei riscă o amendă pentru încălcarea restricţiilor antiepidemice după ce a fost fotografiat într-o cafenea

missing
04 iunie 2020, ora 15:56

Poliţia ucraineană va investiga dacă preşedintele Volodimir Zelenski a încălcat restricţiile antiepidemice instituite în Ucraina mergând la o cafenea împreună cu membri ai echipei sale şi cu alţi funcţionari în timpul unei vizite în oraşul Hmelniţki, situat la circa 340 de kilometri de capitala Kiev.

Foto: pravda.com.ua

Polemica s-a declanşat după ce o fotografie a serviciului de presă al preşedinţiei l-a arătat pe Zelenski bând o cafea într-un local, în condiţiile în care restaurantele şi cafenelele în spaţii închise vor putea fi redeschise în Ucraina abia începând de vineri, în cadrul măsurilor de relaxare graduală a restricţiilor menite să prevină răspândirea coronavirusului, scrie Agerpres.

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, viceministrul de interne Anton Gheraşcenko a semnalat presei că poliţia va examina această chestiune, dar a adăugat că „pentru a vedea dacă preşedintele şi cei care l-au însoţit sunt vinovaţi este necesar să înţelegem contextul general al situaţiei”.

Amenzile pentru încălcarea restricţiilor antiepidemice merg în Ucraina până la 17.000 de grivne (circa 560 de euro).

Preşedintele Zelenski a declarat joi că este „pregătit” să plătească o amendă dacă va rezulta că a încălcat restricţiile, dar mai spune că a intrat în acea cafenea „la invitaţia” proprietarului.

La rândul său, ministrul adjunct al sănătăţii, Viktor Liaşko, este de părere că preşedintele nu a încălcat nicio regulă, întrucât se afla acolo într-o vizită de lucru şi patronul cafenelei a dorit să-i arate cum a pregătit localul pentru a se conforma regulilor sanitare ce vor trebui respectate la redeschidere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram