Circa 29 de mii de elevi și trei mii de profesori din țară nu dispun de tehnică de calcul. Atât copiii cât și cadrele didactice nu dispun de calculatoare, laptopuri sau tablete care le-ar permite accesul la educație. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Igor Șarov, astăzi în cadrul unui briefing de presă. 

Aceste informații au devenit cunoscute în urma unui studiu realizat în perioada lunilor martie și mai. Astfel, s-a constatat că peste opt la sută din numărul total de elevi și zece procente din numărul total de profesori nu dispun de tehnică de calcul.

Pentru a soluționa problema, Ministerul Educației a lansat astăzi campania „Donează un computer pentru educație”. „Tehnica de calcul poate fi donată de orice persoană. Pe site-ul ministerului este plasată o hartă interactivă pe care puteți să identificați necesitățile dintr-un anumit raion și numărul de contact al direcției de învățământ”, a spus Igor Șarov.

Ministrul a mai spus că în cadrul proiectului „Prime”, cu sprijinul Băncii Mondiale a fost agreată posibilitatea de a fi procurată tehnică de calcul pentru școli în valoare de 3.5 milioane dolari.

Menționăm că, din cauza pandemiei, orele se desfășoară online, atât în cazul elevilor, cât și a studenților. Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor tehnice necesare pentru desfășurarea procesului educațional, iar mai mulți donatori străini au donat calculatoare elevilor și profesorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!