/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

Monica Babuc susține că PDM va vota în a doua lectură Legea cu privire la ONG-uri: „Vom susține toate condiționalitățile impuse de UE”

missing
05 iunie 2020, ora 10:43

Partidul Democrat va vota proiectului de lege cu privire la organizațiile necomerciale în lectura a doua. Declarațiile au fost făcute de vicepreședinta Parlamentului Monica Babuc, în cadrul unui briefing de presa.

Babuc a precizat că deputații democrați vor susține cele 8 condiționalitățile impuse de UE R. Moldova. Vicepreședinta Parlamentului respinge speculațiile „legate de neparticiparea PDM la lucrările plenului Parlamentului”.

PDM va vota în a doua lectură proiectul nr. 109 cu privire la organizațiile necomerciale și prin acest lucru va asigura îndeplinirea acesteia și altor condiționalități care țin de obținerea finanțării prin suportul macrofinanciar pe care UE trebuie să-l ofere R. Moldova. Vorbim aici despre a doua tranșă de 30 milioane de euro. Noi respingem vehement orice speculații legate de neparticiparea PDM la lucrările plenului Parlamentului și confirmăm disponibilitatea noastră de a asigura toate condiționalitățile impuse de UE. Vrem să descurajăm colegii noștri din Parlament ca să speculeze cu anumite probleme în condițiile unei pandemii, când orice provocare de acest gen poate destabiliza situați”, a declarat Babuc.

Proiectul urmează a fi dezbătut în lectura finală, în cadrul ședinței plenare.

Proiectul de lege nr. 109 cu privire la organizațiile necomerciale a fost înregistrat la Parlament la 3 aprilie 2018. Acesta a fost elaborat de un grup de lucru creat de Ministerul Justiției în 2016, din care au făcut parte și reprezentanți ai societății civile. El a fost supus repetat consultărilor publice de către Ministerul Justiției și a fost îmbunătățit în urma acestora, având și toate avizele necesare. Proiectul a fost și adoptat în prima lectură la 3 mai 2018. La 28 mai 2020, Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Parlamentului a propus adoptarea proiectului în lectură finală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram