/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Prețul la gazul importat ar putea să scadă spre sfârșitul anului. Noi promisiuni de la directorul „Moldovagaz”

05 iunie 2020, ora 16:35

În trimestrul al IV-lea al anului prețul la gazul importat ar putea să scadă până la 100 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi. Despre aceasta a menționat președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban într-o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Potrivit lui, specialiștii întreprinderii efectuează o analiza detaliată a situației pe piață, iar drept urmare va fi pregătită oferta privind posibila diminuare a tarifului final pentru consumatori.

Anterior, Vadim Ceban a mai vorbit despre ieftinirea „substanțială” a tarifului pentru gazele naturale importate din Rusia. Atunci directorul „Moldovagaz” spune că reducerea urma să aibă loc în trimestrele III și IV ale anului.

Actualmente, prețul pentru gazele naturale furnizate de „Moldovagaz” consumatorilor casnici pentru volumul lunar de până la 30 m3 (inclusiv) pentru un apartament este de 4705 lei, iar pentru volumul ce depășește 30 m3 lunar este de 4895 de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram