/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ce spune Igor Dodon despre imaginile video în care apare alături de Plahotniuc, făcute publice de deputații PPDA și PAS

05 iunie 2020, ora 12:22

„Acelea sunt imagini din aceeași partidă de șah dinaintea debarcării regimului oligarhic. Așa s-a jucat acea partidă de șah politic cu un adeversar periculos”, a spus Igor Dodon, după ce astăzi, 5 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PPDA, Iurie Reniță și deputatul PAS, Lilian Carp au prezentat noi imagini de la celebra întâlnire cu „kuliokul” pe masă între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc.

 

Șeful statului spune că imaginile video în care apare alături de fostul lider al Partidului Democrat, Vladrimir Plahotniuc, care au fost făcute publice astăzi de către deputații PPDA și PAS, sunt imagini din aceeași partidă de șah dinaintea debarcării regimului oligarhic.

Așa s-a jucat acea partidă de șah politic cu un adeversar periculos. S-a jucat abil, inteligent și cu șah-mat (checkmate) la final. Perdanții-oligarhi au rămas doar cu fuga și răzbunarea. Iar țara și cetățenii au avut de câștigat”, se mai arată în mesajul postat de Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Mesajul postat de Igor Dodon:

Din imaginile prezentate, se vede că Dodon și Plahotniuc discută despre o coaliție între între PSRM și PDM. Totodată, Dodon a dezvăluit că îi pregătea un fel de note informative pentru președintele rus Vladimir Putin. Deputatul Carp, a declarat în context, că șeful statului ar trebui cercetat de procuratură pentru trădare de patrie.

Acesta a mai menționat că materialele date se află pe un stick de memorie de 16 gb, iar procuratura Anticorupție le-ar avea de mai bine de un an de zile.

„Aceste materiale se află la procuratura, la fel ca și celelalte materiale unde Procurorul General îi trimite „priveturi„ lui Slavic. Procuratura Generală urmează să se autosesizeze și să scoată de la naftalină acel stick de 16 gb in care au fost transmise filmările și să studieze articolul de trădare de patrie din partea lui Igor Dodon. Astăzi noi avem proba. Un șef de stat face rapoarte politice despre situația din R. Moldova . Procuratura, dar și SIS este obligat să se autosesizeze”, a declarat Carp.

Deputatul Iurie Reniță a precizat că a primit imaginile video prin corespondență.

Procuratura Generală a inițiat un proces penal în baza denunțurilor depuse de către liderul PPDA Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță, în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele de fapt, rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram