/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ "Culegătorii" de cadavre. Cine sunt oamenii simpli care și-au asumat roluri extraordinare în lupta împotriva pandemiei în Brazilia

missing
05 iunie 2020, ora 12:02

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Brazilia a înregistrat o nouă creștere alarmantă în ultimele 24 de ore, ceea ce plasează țara din America Latină pe locul trei în lume, depăşind Italia, ca număr de morți, scrie BBC, citat de digi24.ro.

În orașe precum Manaus, oamenii obișnuiți și-au asumat roluri extraordinare pentru a-și ajuta comunitățile să facă față pandemiei, în timp ce preşedintele Jair Bolsonaro sfidează normele sanitare, într-un moment în care în țară au fost înregistrate jumătate de milion de cazuri de infectare cu coronavirus.

Juracy, un fost șofer Uber, lucrează acum pentru o casă funerară care oferă servicii gratuite familiilor cu venituri modeste. Bărbatul se ocupă cu preluarea și transportul cadavrelor persoanelor care au murit din cauza COVID-19, din unul dintre cele mai afectate orașe din Brazilia. Doar în luna aprilie, casa funerară a preluat peste 790 de cadavre, de patru ori mai multe decât într-o situație obișnuită.

“În prima zi de lucru am fost tulburat să văd atât de multe cazuri. Solicitările veneau una după alta. Nu am putut să țin pasul. În momentul în care ajungem și preluăm trupurile celor dragi este un șoc pentru familie, mai ales când ne văd echipați astfel”.

Ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Brazilia a raportat 34.021 de decese şi 614.941 de cazuri confirmate, cu 1.473 de morţi înregistrate de miercuri seară, dar specialiştii sunt de părere că statisticile oficiale sunt mult subestimate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram