/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Zeci de agenți economici din domeniul Horeca protestează în fața Guvernului. Ce-i nemulțumește pe antreprenori

missing
05 iunie 2020, ora 14:36

Zeci de agenți economici din domeniul Horeca protestează în aceste clipe în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din capitală. Antreprenorii sunt nemulțumiți de hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, care prevede distanța de 1,5-2 metri între persoane la o masă.

Protestul este organizat de Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Moldova “MĂR”. Antreprenorii au în mână pancarte pe care scrie „Vrem să lucrăm”, același mesaj este vociferat și în fața Guvernului.

Din imaginile făcute de reporterul nostru la fața locului se poate vedea că oamenii respectă distanța socială, sunt echipați cu măști și mănuși.

Deocamdată niciun reprezentat al Executivului nu a ieșit la dialog cu protestatarii. Contactat de redacție, consilierul premierului Vitalie Dragancea a spus că după ora 15:00 va avea loc o întrunire cu agenții economici, specialiștii din domeniul sănătății și reprezentanții Executivului în cadrul căreia se va discuta acest subiect.

„Urmează să găsim forma în care maximal sigur va fi reluată activitatea localurilor astfel încât să fie protejați atât clienții, cât și angajații”, a spus consilierul.

Amintim că și săptămânile trecute agenții economici au protestat împotriva deciziilor luate de autorități. Restaurantele, cafenelele și barurile din țară se vor redeschide pe 15 iunie, după o pauză de circa două luni.

Vedeți aici noile reguli din restaurante și cafenele după 15 iunie:

/INFOGRAFIC/ Noile realități din restaurante, de pe 15 iunie: Maxim 4 oameni la o masă și distanța de 2 m între vizitatori

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram