/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

Centrele comerciale se redeschid de mâine, însă fără cafenele, cinema și spații de joacă. În weekend vor fi închise!

missing
07 iunie 2020, ora 11:12

Centrele comerciale își reiau activitatea de luni, 8 iunie, dar vor fi deschise doar unitățile de comerț. În continuare, nu va fi permisă activitatea unităților de alimentație publică și de divertisment din interiorul centrelor comerciale. Decizia a fost luată pe 29 la Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Decizia a fost parțial modificată la Comisia de sănătate publică a municipiului Chișinău, care a decis că în zilele de luni până vineri, centrele comerciale din capitală vor activa între orele 10:00 și 16:00, iar în cele de sâmbătă și duminică vor fi închise.

Amintim că pe 1 iunie au fost reluate antrenamentele desfășurate în aer liber de către sportivii legitimați de mai multe federații din R. Moldova și tot de la această dată a fost reluată integral activitatea Agenției Servicii Publice, după ce o perioadă mai multe servicii nu au fost disponibile pentru cetățeni.

Tot de pe 1 iunie s-au redeschis piețele agro-alimentare din Chișinău și Bălți. După o săptămână în care au activat în mod obișnuit, autoritățile au decis că acestea vor activa după un program special, de luni până vineri de la 05:00 la 16:00, iar sâmbăta și dumincă de la 06:00 la 14:00.

De pe 5 iunie, sunt permise slujbele religioase în interiorul lăcașelor sfinte, dar cu respectarea normelor epidemiologice.

„Orice decizie aprobată de comisie este pasibilă de modificare în cazul evoluției negative sau pozitive a pandemiei. Noi sperăm că lucrurile se vor înbunătăți substanțial. În cazul în care vom avea evoluții negative, am putea reveni la deciziile de astăzi, să le anulăm”, spunea premierul Ion Chicu pe 29 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram