Președintele PDM, Pavel Filip, susține că fracțiunea PDM va veni cu un proiect de hotărâre al Parlamentului care va condamna acțiunile de corupere a deputaților și traseismul politic. Potrivit lui, aceste nractici nu-și mai au locul în viața politică din R. Moldova și deputații PD vor face apel către toți parlamentarii să susțină acest proiect.

În cadrul unui briefing, Filip a declarat că mai multor membri ai partidului, printre care și deputați, li s-au propus sume generoase ca să se alăture la alegere grupului Pro Moldova sau Partidului Șor. Reprezentanții celor două formațiuni politice au spus în schimb că dacă PDM are probleme interne să nu arunce vina pe alții.

„Au început să curgă ofertele pentru deputați, primari, consilieri, fără număr, câteva sute mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să trăci la grupul Șor, de parcă ar exista vreo diferență. Zilnic primarii, consilierii, deputații noștri au fost terorizați cu sume grase să părăsească partidul și să se alăture la alegere la una din aceste două organizații, care de fapt sunt același grup”, a declarat Filip.

El a relatat că unii au luat banii și au plecat, iar între timp și sumele care ar fi oferite membrilor PD au crescut la cifre cu șase zerouri.

„Dacă până acum vorbeam de oferte de sute de mii, iată că zilele acestea disperarea a ajuns și la șase zerouri.[…]Voi spune tranșant că pețitorii care umblă prin țară în pelerinaj pe la echipele noastre din teritoriu sunt apropo printre alții: Vladimir Cebotari și Marina Tauber”, a mai declarat președintele PDM.

Contactați să ofere o reacție, Marina Tauber, vicepreședinta partidului Șor, a declarat că formoațiunea pe care o reprezintă nu va comenta aceste „idei fantastice”. Totodată, i-a sugerat lui Filip să înceteze să-și facă PR pe „umerii” lui Ilan Șor și partidului Șor. Totodată, Tauber a spus că crede, că deputații fug din PDM pentru că partidul nu îndeplinește promisiunile făcute cetățenilor.

Iar, Vladimir Cebotari, grupul „Pro Moldova” a spus că „dacă PDM are probleme interne”, atunci Filip nu ar trebui să caute vinovați înafara partidului, dar să le rezolve.

În cadrul aceluiași briefing, Filip a condamnat trecutul partidului declarând că nu se poate de pus semnul de egalitate între partid și anumiți oameni.

„Exact acum an, PDM intra în cea mai grea perioadă a sa. Am înțeles și am conștientizat între timp,împreună cu colegii, greșelile care s-au făcut în trecut și din cauza cărora oamenii buni din partid au avut de suferit, iar astăzi condamnăm cu fermitate acest partid al PDM. Acest trecut nu înseamnă PDM, nu ne reprezintă, nu putem pune un semn de egalitate între PDM și câțiva oameni care, într-o anumită perioadă, au luat decizii în numele întregii echipe. În tot acest timp, PDM a fost supus unor atacuri fără precedent nu doar din partea puterii de atunci, ci și din partea celor care mai ieri stăteau la cârma partidului. S-au făcut încercări disperate de a prelua înapoi conducerea partidului. S-au făcut presiuni asupra mea înainte, dar și după ce am primit de la colegi încrederea și mandatul de președinte.Noi însă nu am cedat”, menționează politicianul

14 deputați PDM au anunțat plecare din formațiune, dintre care doi au aderat la Partidul Șor, iar alți 12 la grupul parlamentar Pro Moldova. În prezent, în Parlament fracțiunea PDM are 15 deputați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!