/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Diacov, despre plecarea lui Anghel Agache din PDM: „Nu există nicio lămurire”

missing
09 iunie 2020, ora 16:49

Președintele fracțiunii Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că nu există nicio lămurire a plecării deputatului democrat Anghel Agache din rândurile fracțiune. Diacov spune că personal a vorbit cu Agache și acesta i-a dat asigurări că nu pleacă. Totuși, democratul spune că deputatul de trei zile a deconectat telefonul și „se rușina” să le răspundă colegilor din PDM.

Contactat de tv8.md, președintele de onoare al PDM s-a arătat convins că grupul parlamentar „Pro Moldova” a mai cumpărat un deputat de la PDM. „PDM e sărac, ei sunt bogați. E mizerabilă toată chestia asta. E foarte mizerabilă și îmi pare foarte rău de Agache, care o să aibă acest prefix în cariera lui politică. Din păcate, el nu-i la prima plecare – a plecat o dată din PDM, pe urmă din PLDM și iar a plecat acum. Noi știm cum l-au convins. Eu știu că pe dânsul mulți prieteni și apropiați l-au rugat să nu facă pasul ăsta, nu vă închipuiți ce argumente au fost de cealaltă parte că el timp de trei zile a deconectat telefonul și se rușina să răspundă la colegii din PDM”, a spus Diacov.

În opinia lui, plecarea lui Agache din partid nu este pierderea PDM-ului. „Asta nu-i pierderea PDM-ului, este mizeria în care noi trăim și se prezintă în public ca act eroic care o să ducă nu știu unde”, a continuat democratul.

Dumitru Diacov consideră că chiar dacă majoritatea parlamentară a rămas cu 51 de deputați, Guvernul condus de Ion Chicu o să rămână în picioare. Democratul este de părere că deputații din opoziție o să se poată așeza la masa de negocieri pentru a numi un nou executiv. „Eu nu văd nicio posibilitate ca să fie instalat un guvern lucrativ, un guvern care să aibă răspundere politică, un guvern care să-și asume răspunderea pentru ceea ce este în țară”, a declarat Diacov.

În opinia lui, toate aceste mișcări sunt o campanie împotriva președintelui Igor Dodon. „Trebuie să pui în genunchi o țară întreagă ca să rezolvi unele probleme pentru alegerile prezidențiale?”, se întreabă președintele fracțiunii PDM.

Astăzi, grupul „Pro Moldova” a anunțat că Anghel Agache s-a alăturat lui. Astfel, fracțiunea PDM rămâne cu doar 14 deputați din 30 (număr obținut în urma parlamentarelor din 24 februarie 2019).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram