/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Dodon ar fi încălcat de cel puțin 58 de ori regimul epidemiologic. Alaiba cere poliției să îl amendeze pentru fiecare caz în parte

missing
09 iunie 2020, ora 14:13

De la declanșarea stării de urgență, șeful statului ar fi încălcat de cel puțin 58 de ori hotărârile Comisiei pentru Situații Excepționale și cele ale Comisiei Naționale de Sănătate Publică. Calculele au fost făcute de Dumitru Alaiba, ca „să ușureze munca poliției”, în baza fotografiilor de pe Facebook ale lui Igor Dodon și materialelor din presă, unde președintele apare fără mască de protecție sau mănuși și din care se vede că ignoră distanțarea socială.

Deputatul PAS a scris o plângere la poliție și cere oamenilor legii să se sesizeze și să întocmească președintelui procese verbale pentru fiecare caz în parte.

„Toate încălcările sunt probate public. Le-a postat chiar el pe pagina sa de Facebook. Poate mai are. Fiecare încălcare e pedepsită cu o amendă de la 22500 lei la 25000 lei. Suma totală a amenzilor ce urmează a fi aplicată cetățeanului Igor Dodon constituie de la 1 305 000 la 1 450 000 MDL”, scrie Alaiba pe blog.

„Dacă în cazul cetățenilolr simpli, poliția a reacționat prompt și operativ, în cazul persoanelor cu funcții de demnitate publică, poliția a ezitat aplicarea sancțiunilor legale, chiar dacă acele încălcări erau evidente”, menționează deputatul în plângerea înregistrată la poliție.

Dumitru Alaiba subliniază că Igor Dodon trebuie amendat, pentru că „legea e una pentru toți”.

„Doar prin fapte, statul poate demonstra că toți sunt egali în fața legii, nu prin propagandă. Doar atunci când un președinte de țară este supus aceluiași tratament ca și un pensionar sau un muncitor. E o ocazie perfectă”, a subliniat deputatul.

Purtătoarea de cuvânt a Președenției, Carmena Sterpu a refuzat să ne ofere un comentariu.

„Nu comentăm declarațiile opoziției”, a menționat Sterpu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram