Președintele Igor Dodon atrage atenția că fără acceptul șefului statului nu poate fi numit un alt Guvern. Potrivit lui, chiar dacă s-ar recurge la înlăturarea președintelui din funcție pentru semnarea decretului de numire a unui nou cabinet de miniștri, acest drept i-ar reveni președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Potrivit șefului statului, chiar dacă majoritatea parlamentară ar rămâne fără cele 51 de voturi în Parlament, Guvernul Chicu nu-și va da demisia și se va merge așa până la alegerile prezidențiale.

Igor Dodon admite și scenariul conform căruia opoziția ar obține 51-52 de mandate și ar da jos executivul. „Dar nu reușesc că numească un alt Guvern pentru că un alt candidat la funcția de prim-ministru este înaintat de președintele țării. Eu pot să-l înaintez pe Chicu încă de 2-3 ori și nimeni n-o să poată să mă impună să semnez alt candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Dodon la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune

Șeful statului a menționat că dacă opoziția ar numi un Guvern, aceasta ar fi „dezastru pentru țară”, dar ar fi „varianta ideală” din punct de vedere politic pentru Partidul Socialiștilor și pentru Igor Dodon.

„Eu cred că, teoretic, un alt Guvern, în caz dacă ajungem la scenariul trei, poate fi, dar poate fi doar cu participarea PSRM și cu acceptul președintelui țării”, a notat Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!