/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și un copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon: „Un alt Guvern poate fi numit doar cu participarea PSRM și cu acceptul președintelui țării”

09 iunie 2020, ora 20:42

Președintele Igor Dodon atrage atenția că fără acceptul șefului statului nu poate fi numit un alt Guvern. Potrivit lui, chiar dacă s-ar recurge la înlăturarea președintelui din funcție pentru semnarea decretului de numire a unui nou cabinet de miniștri, acest drept i-ar reveni președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Potrivit șefului statului, chiar dacă majoritatea parlamentară ar rămâne fără cele 51 de voturi în Parlament, Guvernul Chicu nu-și va da demisia și se va merge așa până la alegerile prezidențiale.

Igor Dodon admite și scenariul conform căruia opoziția ar obține 51-52 de mandate și ar da jos executivul. „Dar nu reușesc că numească un alt Guvern pentru că un alt candidat la funcția de prim-ministru este înaintat de președintele țării. Eu pot să-l înaintez pe Chicu încă de 2-3 ori și nimeni n-o să poată să mă impună să semnez alt candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Dodon la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune

Șeful statului a menționat că dacă opoziția ar numi un Guvern, aceasta ar fi „dezastru pentru țară”, dar ar fi „varianta ideală” din punct de vedere politic pentru Partidul Socialiștilor și pentru Igor Dodon.

„Eu cred că, teoretic, un alt Guvern, în caz dacă ajungem la scenariul trei, poate fi, dar poate fi doar cu participarea PSRM și cu acceptul președintelui țării”, a notat Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram