/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Proiectul privind acordarea indemnizațiilor pentru lucrătorii medicali, respins în CMC. Herța: „Dar havuzuri o să avem

missing
09 iunie 2020, ora 17:32

Proiectul privind acordarea indemnizațiilor pentru lucrătorii din sistemul medical nu a trecut azi de votul consilierilor din Consiliul Municipal Chișinău, PSRM votând împotrivă. Potrivit acestuia, pentru personalul medical infectat cu coronavirus, ar fi trebuit să se aloce suma de aproape 33 de milioane de lei.

Fiecare lucrător medical infectat ar fi beneficiat de indemnizații a câte 16 mii de lei.

personalului medical infectat cu coronavirus, ar trebuit să li se aloce câte 16 mii de lei.

A fost respins și proiectul privind alocarea a 84 de milioane de lei pentru susținerea sistemului de sănătate, dar și un alt proiect ola care socialiștii s-au pronunțat împotrivă.

„Astăzi, PSRM-ul nu a susținut proiectul de decizie în vederea stopării cheltuielilor neprioritare dar și acordării indemnizației lucrătorilor din sistemul medical în sumă de 33 de milioane. Adică pe medici și sistemul medical nu îi ajutăm, dar havuzuri o să avem”, a scris consiliera PL, Veronica Herța, într-un mesaj pe Facebook.

Consiliera s-a arătat îngrijorată că până la sfârșitul anului, deficitul bugetului municipal ar putea constitui 800 de milioane de lei.

„95.700.000 lei a împrumutat deja Chișinăul de la Bugetul de Stat până acum. 800.000.000 lei va constitui deficitul bugetului municipal fără sursă de acoperire până la sfârșitul anului, în cazul în care continuăm atât de nesăbuit să facem cheltuieli neprioritare. Această sumă, 800 mln reprezintă costul iluminatului stradal pentru cca 10 ani! E mult sau e puțin judecați și dumneavoastră…”, a mai menționat Herța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram