Proiectul privind acordarea indemnizațiilor pentru lucrătorii din sistemul medical nu a trecut azi de votul consilierilor din Consiliul Municipal Chișinău, PSRM votând împotrivă. Potrivit acestuia, pentru personalul medical infectat cu coronavirus, ar fi trebuit să se aloce suma de aproape 33 de milioane de lei.

Fiecare lucrător medical infectat ar fi beneficiat de indemnizații a câte 16 mii de lei.

personalului medical infectat cu coronavirus, ar trebuit să li se aloce câte 16 mii de lei.

A fost respins și proiectul privind alocarea a 84 de milioane de lei pentru susținerea sistemului de sănătate, dar și un alt proiect ola care socialiștii s-au pronunțat împotrivă.

„Astăzi, PSRM-ul nu a susținut proiectul de decizie în vederea stopării cheltuielilor neprioritare dar și acordării indemnizației lucrătorilor din sistemul medical în sumă de 33 de milioane. Adică pe medici și sistemul medical nu îi ajutăm, dar havuzuri o să avem”, a scris consiliera PL, Veronica Herța, într-un mesaj pe Facebook.

Consiliera s-a arătat îngrijorată că până la sfârșitul anului, deficitul bugetului municipal ar putea constitui 800 de milioane de lei.

„95.700.000 lei a împrumutat deja Chișinăul de la Bugetul de Stat până acum. 800.000.000 lei va constitui deficitul bugetului municipal fără sursă de acoperire până la sfârșitul anului, în cazul în care continuăm atât de nesăbuit să facem cheltuieli neprioritare. Această sumă, 800 mln reprezintă costul iluminatului stradal pentru cca 10 ani! E mult sau e puțin judecați și dumneavoastră…”, a mai menționat Herța.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!