/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Furculiță s-a adresat procuraturii după ce în presă au apărut „chitanțe” care ar confirma că a primit milioane de dolari

missing
10 iunie 2020, ora 11:40

Deputatul PSRM, Corneiul Furculiță, s-a adresat Procuraturii Generale să investigheze informațiile precum că acesta în ultimii trei ani ar fi primit milioane de dolari de la persoane, iar dovada acestor fapte ar fi niște chitanțe.

În cererea adresată, acesta menționează că la 9 iunie 2020 „mai multe redacții de știri au recepționat un mesaj electronic, ulterior fiind postate și articole în acest sens, în care o persoană anonimă, prin intermediul adresei electronice info2.anomin@gmail.com, pretinde că ar deține anumite acte („chitanțe”), prin care chipurile s-ar confirma faptul că subsemnatul ar recepționa, de la persoane neidentificate pe parcursul anului 2017 suma de 2 milioane 730 mii dolari, iar în 2018-2019 sumele ajung la 3 milioane 840 de mii de dolari”.

Furculiță susține că informațiile furnizate și invocate de persoana anonimă sunt false și nu corespund realității, fiind de fapt acțiuni regizate, cu unicul scop de a defăima imaginea lui, a președintelui țării și a PSRM. Într-un mesaj pe Facebook, deputatul speră că „procurorii vor stabili cât mai repede adevărul, iar falșii pictori vor fi identificați și trași la răspundere. Lupta politică depășește deja limita legii și a bunului simț”.

Potrivit deschide.md, într-o scrisoare expediată pe adresa de e-mail a redacției, o persoana cere să i se păstreze anonimatul și susține că acele „chitanțe„ reprezintă dovada că în „culiocul” primit de Dodon de la ex-liderul PDM Vlad Plahotniuc erau sume impunătoare de bani. Procurorul Maria Vieru spune că Procuratura a recepționat scrisoarea respectivă. Aceasta a fost înregistrată și urmează a fi examinată.

În cererea către Procuratură, Furculiță menționează că semnăturile care sunt reproduse în „chitanțe” nu sunt autentice și nu îi aparțin. Astfel, deputatul solicită:

– A examina prezenta adresare;
– A identifica posesorul adresei electronice info2.anonim@gmail.com
– A identifica autorul mesajului răspândit în ziua de 09.06.2020 prin intermediul adresei electronice info2.anonim@gmail.com
– A stabili autenticitatea semnăturilor reproduse în articolele publicate

Sursa: FB/Corneliu Furculita

Sursa: FB/Corneliu Furculita

„O nouă producție „Miami Pictures””. Corneliu Furculiță, despre informațiile că ar fi primit 6,5 milioane de dolari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram