Deputatul PSRM, Corneiul Furculiță, s-a adresat Procuraturii Generale să investigheze informațiile precum că acesta în ultimii trei ani ar fi primit milioane de dolari de la persoane, iar dovada acestor fapte ar fi niște chitanțe.

În cererea adresată, acesta menționează că la 9 iunie 2020 „mai multe redacții de știri au recepționat un mesaj electronic, ulterior fiind postate și articole în acest sens, în care o persoană anonimă, prin intermediul adresei electronice info2.anomin@gmail.com, pretinde că ar deține anumite acte („chitanțe”), prin care chipurile s-ar confirma faptul că subsemnatul ar recepționa, de la persoane neidentificate pe parcursul anului 2017 suma de 2 milioane 730 mii dolari, iar în 2018-2019 sumele ajung la 3 milioane 840 de mii de dolari”.

Furculiță susține că informațiile furnizate și invocate de persoana anonimă sunt false și nu corespund realității, fiind de fapt acțiuni regizate, cu unicul scop de a defăima imaginea lui, a președintelui țării și a PSRM. Într-un mesaj pe Facebook, deputatul speră că „procurorii vor stabili cât mai repede adevărul, iar falșii pictori vor fi identificați și trași la răspundere. Lupta politică depășește deja limita legii și a bunului simț”.

Potrivit deschide.md, într-o scrisoare expediată pe adresa de e-mail a redacției, o persoana cere să i se păstreze anonimatul și susține că acele „chitanțe„ reprezintă dovada că în „culiocul” primit de Dodon de la ex-liderul PDM Vlad Plahotniuc erau sume impunătoare de bani. Procurorul Maria Vieru spune că Procuratura a recepționat scrisoarea respectivă. Aceasta a fost înregistrată și urmează a fi examinată.

În cererea către Procuratură, Furculiță menționează că semnăturile care sunt reproduse în „chitanțe” nu sunt autentice și nu îi aparțin. Astfel, deputatul solicită:

– A examina prezenta adresare;
– A identifica posesorul adresei electronice info2.anonim@gmail.com
– A identifica autorul mesajului răspândit în ziua de 09.06.2020 prin intermediul adresei electronice info2.anonim@gmail.com
– A stabili autenticitatea semnăturilor reproduse în articolele publicate

Sursa: FB/Corneliu Furculita

Sursa: FB/Corneliu Furculita

„O nouă producție „Miami Pictures””. Corneliu Furculiță, despre informațiile că ar fi primit 6,5 milioane de dolari

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!