/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Trei tineri, membri ai unei grupări, reținuți de mascați: faptele care li se impută

missing
10 iunie 2020, ora 16:28

Trei tineri, membri ai unei grupări specializate în furturi din locuințe au fost reținuți de mascați. Procurorii susțin că aceștia au intrat în mai multe case din raioanele Hîncești, Cimișlia, Criuleni și Ialoveni, de unde au luat lucruri în valoare de peste un milion de lei. 

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, suspecții cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani, intrau în locuințe atât noaptea, cât și ziua, în timp ce proprietarii erau plecați și luau tot ce găseau acolo.

Ieri, 9 iunie, ofițerii PCCOCS au efectuat 9 percheziții la domiciliile suspecților, de unde au ridicat bijuterii din aur, telefoane mobile, calculatoare și instrumente electrice. Potrivit lor, suma totală a pagubei depășește 1.500.000 de lei. În urma perchezițiilor, trei membri ai grupării au fost reținuți de mascați, iar șapte dintre ei sunt cercetați în stare de libertate.

Pentru anihilarea grupării că au fost implicați zeci de polițiști, fiind derulată o amplă operațiune pentru documentarea acțiunilor ilicite ale celor 11 membri ai grupării, se mai arată în nota emisă de autorități.

Tot reprezentanții din Procuratură spun că până acum, membrii grupării au comis 26 de furturi. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie.

În prezent se întreprind acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație în vederea întăririi bazei probatorii, precum și stabilirii implicării acestora în comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.


Momentul reținerii:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram