Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

social

Cum explică OMS creșterea numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 în R. Moldova

11 iunie 2020, ora 18:50
Distribuie:

În ultimele 14 zile, observăm o creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, creșterea este una așteptată și se se datorează relaxării unor măsuri de sănătate publică, cum ar fi anularea restricțiilor privind circulația persoanelor, relansarea parțială sau totală a afacerilor, precum și nerespectarea regimului de autoizolare.

OMS recomandă în continuare respectarea distanței fizice, testarea, izolarea cazurilor pozitive și a contacților și asistență medicală de calitate.

„Fiecare țară trebuie să decidă ce acțiuni întreprinde, reieșind din situația la nivel național și în funcție de evoluția epidemiei. Aceste decizii trebuie să ia în calcul mai mulți factori, inclusiv resursele și capacitățile disponibile, precum și încrederea și angajamentul comunității. Este esențial și mai departe ca persoanele bolnave să fie detectate și izolate la timp, contacții să fie identificați și să respecte regimul de autoizolare; lucrătorii medicali să fie protejați de infecții, iar sistemul de sănătate să fie consolidat pentru a răspunde unei provocări duble – de a oferi asistență medicală pacienților bolnavi de COVID-19 și de a menține serviciile esențiale de sănătate”, se arată în răspunsul OMS oferit pentru tv8.

Responsabilii mai spun că este vital ca toată lumea să respecte măsurile de igienă a mâinilor și eticheta tusei și să păstreze distanța de cel puțin 1 metru față de alte persoane, acolo unde este posibil. În zonele cu transmitere pe scară largă a virusului, OMS recomandă purtarea măștilor în situațiile în care distanța fizică nu poate fi menținută.

Joi, 11 iunie, alte 406 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 18 în Transnistria. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 10 727 cazuri, iar a deceselor la 375.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram