/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 644: Atac din Marea Neagră, optimism la Kiev, iar Zelenski e la Odesa! Rusia nu exclude un război cu NATO

Directorul CRJM: „Dacă amendamentele lui Vasile Bolea la Legea ONG-rilor erau acceptate, asta ducea la închiderea a 70% din ONG-uri”

11 iunie 2020, ora 22:50

Președintele Centrului de Resursele Juridice din Moldova, Vlad Gribincea, consideră că dacă amendamentele propuse de deputatul socialist Vasile Bolea erau acceptate de plenul Parlamentului, atunci acest lucru ducea la închiderea a 70% din ONG-uri care funcționează în Republica Moldova.

„Dacă propunerile formulate de către domnul Bolea erau acceptate, nu ducea la închiderea televiziunilor, asta ducea la închiderea a 70% din ONG-uri și la interdicția funcționării ONG-urilor străine finanțate de fundațiile politice pe teritoriul Republicii Moldova. Toate trebuiau să se închidă și să plece”, a declarat Vlad Gribincea la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui, măsurile propuse de deputatul Bolea nu există nici măcar în Azerbaidjan sau în Federația Rusă, țări care sunt cunoscute că sunt cele mai represive în raport cu ONG-urile. „Domnul Bolea interzicea prin desăvârșite a activităților. Judecând după aceste inițiative, eu nu cred că ele au fost propuse din neștiință.”, a precizat Gribincea.

Proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat, astăzi 11 iunie, în lectură finală, după aproape trei ore de dezbateri în Parlament, proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat în lectură finală. 95 de deputați au votat pentru.

Proiectul a provocat discuții aprinse în plenul legislativului. Deputații din opoziție au acuzat majoritatea parlamentară că sunt analizate amendamente care nu au fost examinate de Comisia juridică, astfel încălcându-se regulamentul.

Până la ședința Parlamentului, Sergiu Litvinenco de asemenea l-a acuzat pe președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, de falsificarea raportului pentru Legea cu privire la organizațiile necomerciale. Litvinenco a declarat că după ce Comisia juridică a aprobat un raport la Legea ONG-urilor, deputatul Bolea a introdus 11 amendamente care nu au trecut la Comisie.

/DOC/ Legea organizațiilor necomerciale, votată în lectură finală

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram