/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Legea ONG-urilor. Litvinenco îl acuză pe Bolea de falsificare

missing
11 iunie 2020, ora 11:17

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, îl acuză pe președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, de falsificarea raportului pentru Legea cu privire la organizațiile necomerciale. Litvinenco a declarat că după ce Comisia juridică a aprobat un raport la legea ONG-urilor, deputatul Vasile Bolea a introdus 11 amendamente care nu au trecut la Comisie.

UPDATE. 11:19. După o pauză de 30 de minute. Deputatul PPDA, Dinu Plângău, a solicitat demisia lui Vasile Bolea din funcția de președinte al Comisiei Juridice pentru că ar fi încălcat legea.

„Domnul Bolea a falsificat un raport al Comisiei. Noi am aprobat un raport într-o ședință. Dumnealui , singur, prin abuz de putere, a luat și a introdus încă șase amendamente în sinteza care a fost pusă la dispoziția deputaților. Asta cum se corelează cu ceea ce spuneți dvs? Mergem doar pe acele proiecte care au rapoarte ale Comisiei? Este un raport falsificat”, a declarat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Pe de altă parte, Bolea susține că amendamentele date urmează a fi examinate în ședința Parlamentului.

„Cu o săptămână în urmă, în cadrul Comisiei juridică, au fost examinare amendamentele, sinteza la proiectul 109. A fost dat un raport pozitiv. Între timp, până în ziua de astăzi, au mai venit încă 11 amendamente din partea altor deputați. Ele nu au fost examinate în Comisie. Au fost inserate în sinteză și vor fi supuse dezbaterii, plenul Parlamentul urmează să decidă asupra acestor 11 amendamente care nu au fost examinate”, a precizat deputatul Vasile Bolea.

După acest schimb de replici, deputații PPDA au cerut o pauză de 30 de minute pentru a fi convocată ședința Comisiei juridice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram