/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Partidul „Șor” propune modificarea Codului electoral: Președintele trebuie să-și suspende activitatea în cadrul alegerilor

11 iunie 2020, ora 10:05

Partidul „Șor” propune modificarea Codului electoral astfel încât șeful statului să fie obligat să-și suspende activitatea după înregistrarea în campania electorală la alegerile prezidențiale. Deputații fracțiunii urmează să înregistreze un proiect de lege în acest sens.

„Înțelegem că până acum nu a fost cazul deoarece șeful statului era ales de Parlament. Acum, când la alegerile prezidențiale va participa și președintele în exercițiu, dacă nu va fi obligat să-și suspende activitatea, ar pune în condiții inegale concurenții electorali și-l va favoriza pe acesta”, a declarat deputata Marina Tauber, astăzi, 10 iunie, în cadrul unui briefing de presă, la Parlament.

„Dacă Igor Dodon va participa la alegeri, fără a-și suspenda activitatea, asta înseamnă că zilnic va folosi mașinile de serviciu, are din urma sa un cortegiu întreg, iar toate cheltuielile le plătim noi, cetățenii. La modul în care se comportă actualul președinte, interdicția pentru el nu ar trebui să fie de aproximativ 30 de zile înainte de alegeri, dar de cel puțin un an”, a adăugat aleasa poporului.

În prezent, Codul electoral prevede că trebuie să-și suspende activitatea după înregistrarea în campania electorală miniștrii, conducătorii autorităților publice centrale, conducătorii raioanelor, primarii și alți funcționari, din această listă lipsind șeful statului.

Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe data de 1 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram