/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ședința de la Apel, unde trebuia să fie examinat recursul avocaților lui Plahotniuc, din nou amânată

11 iunie 2020, ora 19:11

Ședința de judecată de la Curtea de Apel, la care urma să fie examinat astăzi recursul avocaților lui Vlad Plahotniuc, privind arestul fostului lider al democraților în dosarul în care e acuzat de escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea unui grupul criminal, a fost amânată din nou. Membrii completului de judecători ar fi luat această decizie pentru că la ora la care a început într-un final ședința, li se încheiase programul de muncă.

Ședința de judecată a început la ora 15:30 cu o cerere de recuzare a completului de magistrați, înaintată de avocatul lui Plahotniuc. Potrivit lui Lucian Rogac, dosarul clientului său ar fi fost distribuit în doar câteva minute unui complet nou de judecători, după ce tot azi, Ion Bulhac, cel care urma să examineze azi recursul apărării privind măsura de arest, a fost diagnosticat cu coronavirus și dus la spital.

Cererea de recuzare a fost respinsă, însă, iar avocatul Rogac a venit cu două solicitări noi.

„Am insistat ca să fie un complet nou care nu a intrat în contact cu Bulhac, acestui lucru nu i-a fost dată nicio însemnătate. La fel, am solicitat încheierea motivată prin care a fost înlocuit Bulhac cu Furdui. Mi s-a spus că nu mi-o pot da pentru că nu există”, a declarat Lucian Rogac pentru tv8.md.

După ce ultimele două solicitări ale avocatului au fost respinse, pentru că era oră târzie, judecătorii au decis, din oficiu, să amâne examinarea recursului pentru vineri, 12 iunie, la ora 11:00.

Înainte să fie examinate ultimele solicitări ale lui Rogac, la sediul Curții de Apel a venit poliția care a fost chemat de avocat ca să „constate că judecătorii nu sunt izolați deși au intrat în contact cu o persoană cu Covid”. Oamenii legii au luat explicații, însă nu au fost lăsați să intre în sala de judecată.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram