/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Chicu, după ce Parlamentul a votat legea cu privire la ONG-uri: Sper că vom beneficia de a doua tranșă de la UE

missing
12 iunie 2020, ora 20:40

După ce Parlamentul a adoptat legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale, în lectura a doua, premierul Ion Chicu speră că țara noastră va beneficia de asistența macro-financiară din partea Uniunii Europene, ori votarea acestei legi a fost una dintre condițiile impuse de partenerii externi. 

„Sunt sigur că după aprobarea acestei legi, Republica Moldova și-a îndeplinit toate angajamentele care au fost  înaintate repetat de către Uniunea Europeană. Contăm pe suportul acestui partener. Eu sper că vom beneficia de a doua tranșă a asistenței macro-financiară, termenul căreia expiră în luna iulie”, a spus premierul.

Ieri, 11 iunie, după aproape trei ore de dezbateri în Parlament, proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat în lectura a doua. 95 de deputați au votat pentru.

Legea privind ONG-urile reprezintă una din cele opt condiționalități înaintate de Uniunea Europeană pentru acordarea a 30 de milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram