După ce Parlamentul a adoptat legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale, în lectura a doua, premierul Ion Chicu speră că țara noastră va beneficia de asistența macro-financiară din partea Uniunii Europene, ori votarea acestei legi a fost una dintre condițiile impuse de partenerii externi. 

„Sunt sigur că după aprobarea acestei legi, Republica Moldova și-a îndeplinit toate angajamentele care au fost  înaintate repetat de către Uniunea Europeană. Contăm pe suportul acestui partener. Eu sper că vom beneficia de a doua tranșă a asistenței macro-financiară, termenul căreia expiră în luna iulie”, a spus premierul.

Ieri, 11 iunie, după aproape trei ore de dezbateri în Parlament, proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat în lectura a doua. 95 de deputați au votat pentru.

Legea privind ONG-urile reprezintă una din cele opt condiționalități înaintate de Uniunea Europeană pentru acordarea a 30 de milioane de euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!