După ce Parlamentul a adoptat legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale, în lectura a doua, premierul Ion Chicu speră că țara noastră va beneficia de asistența macro-financiară din partea Uniunii Europene, ori votarea acestei legi a fost una dintre condițiile impuse de partenerii externi. 

„Sunt sigur că după aprobarea acestei legi, Republica Moldova și-a îndeplinit toate angajamentele care au fost  înaintate repetat de către Uniunea Europeană. Contăm pe suportul acestui partener. Eu sper că vom beneficia de a doua tranșă a asistenței macro-financiară, termenul căreia expiră în luna iulie”, a spus premierul.

Ieri, 11 iunie, după aproape trei ore de dezbateri în Parlament, proiectul de lege privind organizațiile necomerciale a fost votat în lectura a doua. 95 de deputați au votat pentru.

Legea privind ONG-urile reprezintă una din cele opt condiționalități înaintate de Uniunea Europeană pentru acordarea a 30 de milioane de euro.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!