UPDATE ORA 23:28 Republica Moldova astăzi, 12 iunie, a fost pe primul loc în Europa după numărul de cazuri noi înregistrate de COVID-19. O spune expertul economic Veaceslav Ioniță, după ce acum o oră a semnalat că datele statistice prezentate de către autorități nu corespund cu realitatea. 

„Avem 90,7 cazuri la un milion populație, în condițiile când media europeană este de 21,2 cazuri, iar în 11 state au fost zero cazuri noi”, a scris Veaceslav Ioniță pe pagina sa de Facebook.

Foto; Facebook/ Veaceslav Ioniță

ORA 22:35 Expertul economic Veaceslav Ioniță, cel care în ultima perioadă a prezentat mai multe date statistice privind evoluția cazurilor noi de COVID, spune că de fapt rata mortalității în rândul pacienților e atât de mare încât se teme să facă calcule.

„Acum când lucrez cu cifrele îmi dau seama că statistica e atât de dură încât mă tem să fac calcule. Eu am estimat câți decedați am putea avea la sfârșitul următoarelor săptămâni. Pot face calcule cu 18 zile înainte. Mă tem să public așa ceva, mie îmi pare asta un dezastru”, a declarat Ioniță.

În cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu”, de la TV8, expertul a spus că, de fapt, rata mortalității este de 5,8% și nu de de 3,5%, precum comunică autoritățile. Asta expertul a încercat să demonstreze și în schema prezentată mai jos.

Foto; Facebook/ Veaceslav Ioniță

Amintim că, alte 366 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 12 iunie, în Republica Moldova, dintre care opt în regiunea transnistreană. Zece persoane au decedat, astfel bilanțul a ajuns la 385 de cazuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!