/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/UPDATE/ Expertul Ioniță: R. Moldova astăzi a fost pe primul loc în Europa după numărul de cazuri noi de COVID

missing
12 iunie 2020, ora 23:28

UPDATE ORA 23:28 Republica Moldova astăzi, 12 iunie, a fost pe primul loc în Europa după numărul de cazuri noi înregistrate de COVID-19. O spune expertul economic Veaceslav Ioniță, după ce acum o oră a semnalat că datele statistice prezentate de către autorități nu corespund cu realitatea. 

„Avem 90,7 cazuri la un milion populație, în condițiile când media europeană este de 21,2 cazuri, iar în 11 state au fost zero cazuri noi”, a scris Veaceslav Ioniță pe pagina sa de Facebook.

Foto; Facebook/ Veaceslav Ioniță

ORA 22:35 Expertul economic Veaceslav Ioniță, cel care în ultima perioadă a prezentat mai multe date statistice privind evoluția cazurilor noi de COVID, spune că de fapt rata mortalității în rândul pacienților e atât de mare încât se teme să facă calcule.

„Acum când lucrez cu cifrele îmi dau seama că statistica e atât de dură încât mă tem să fac calcule. Eu am estimat câți decedați am putea avea la sfârșitul următoarelor săptămâni. Pot face calcule cu 18 zile înainte. Mă tem să public așa ceva, mie îmi pare asta un dezastru”, a declarat Ioniță.

În cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu”, de la TV8, expertul a spus că, de fapt, rata mortalității este de 5,8% și nu de de 3,5%, precum comunică autoritățile. Asta expertul a încercat să demonstreze și în schema prezentată mai jos.

Foto; Facebook/ Veaceslav Ioniță

Amintim că, alte 366 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 12 iunie, în Republica Moldova, dintre care opt în regiunea transnistreană. Zece persoane au decedat, astfel bilanțul a ajuns la 385 de cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram