/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Coronavirus: Alte zece persoane au pierdut lupta cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore

missing
13 iunie 2020, ora 10:00

Ministerul Sănătății anunță în această dimineață, 13 iunie, că alte zece persoane infectate cu Covid-19 și-au pierdut viața. Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 395.

Este vorba despre un bărbat de 69 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la data de 7 mai, la Spitalul din Ceadîr-Lunga. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Un bărbat de 82 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 1 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hiperensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă.

O femeie de 71 ani, din raionul Strășeni. Internată în stare foarte gravă, la data de 12 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: ciroză hepatică macronodulară decompensată, insuficiență poliorganică.

O femeie de 80 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 4 iunie, la Insitutul de Medicinău Urgentă. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu sindrom confuzional exprimat.

Un bărbat de 56 ani, din UTA Găgăuzia. Internat, la data de 9 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică, hipertensiune arterială.

Un bărbat de 72 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la data de 9 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, broșită cronică.

Un bărbat de 58 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la data de 10 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

O femeie de 67 ani, din UTA Găgăuzia. Internată la data de 2 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

O femeie de 81 ani, din Comrat. Internată la data de 25 mai, la Spitalul Raional Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

O femeie de 58 ani, din Transnistria. Internată la data de 21 mai, la Spitalul din Tiraspol. Comorbidități: ciroză hepatică, diabet zaharat.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 10093 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1085 în Transnistria. 

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 378 stare gravă (dintre care 23 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 824- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1868 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-462, asistenţi medicali-751, personal auxiliar-535, felceri-100, farmaciști-20.  

Alte 192 persoane  au fost tratate și externate. În total, 6421 persoane s-au vindecat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram