Bărbatul decedat din cauza virusului COVID, anunțat astăzi dimineață de Ministerul Sănătății, este preot. Este vorba despre protoiereul Ioan Bîrlădeanu, clericul bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești. Despre decesul feței bisericești a anunțat aseară Mitropolia Moldovei, dar nu a precizat cauza morții.

Contactat de tv8.md, protopopul bisericilor din raionul Florești, Ioan Zîmbreanu, ne-a spus că preotul suferea de alte câteva boli cronice și starea lui de sănătate era gravă. Potrivit lui, vineri, după ce Ioan Bîrlădeanu a acuzat simptome caracteristice coronavirusului, a fost testat la COVID, iar rezultatul a fost pozitiv. „Eu nu știu de unde el s-a infectat”, a menționat Ioan Zîmbreanu.

Potrivit lui, astăzi preotul urmează să fie înmormântat, la 24 de ore de deces. Sicriul în care se află preotul a fost sigilat și acum se află în biserica din localitate. „Deja merge înmormântarea, merge prohodul. Peste o oră o să fie dat în groapă. În timp de 24 de ore îl înmormântăm”, a precizat protopopul bisericilor din raionul Florești.

Ioan Zîmbreanu a precizat că pentru procesiunea de înmormântare a pregătit măști și mănuși de protecție.

„Eu întotdeauna le-am spus preoților să se protejeze. La mine toți preoții din raion au slujit afară sau îndeobște n-au slujit cât a fost starea de urgență”, a menționat preotul.

Mitropolia Moldovei a transmis un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în neființă a preotului.

„La trecerea acestui slujitor al Bisericii lui Hristos, suntem cu gândul și cu rugăciunea alături de familia și rudele îndurerate, îndemnându-i pe toți să se aline cu amintirea luminoasă a părintelui Ioan și să se îmbărbăteze cu nădejdea învierii și a vieții veșnice”, se spune într-un comunicat de presă.

Preotul suferea concomitent de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr.II, obezitate gr.III și boală cronică renală.

Acesta este al doilea caz de deces în rândul fețelor bisericești.

Ultima oră! Virusul COVID-19 a răpus încă o persoană

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!