Deputata PPDA Arina Spătaru, care s-a infectat de COVID-19, a descris pe o rețea de socializare cum se trateză și cum s-a simțit în cele 10 zile de boală de până acum.

Deputata spune că inițial a făcut febră și avea dureri mari de cap. „Tuse nu aveam, doar o stare, de parcă m-a trecut tancul din centrul Bălțiului”, a scris Spătaru.

„Paracetamol și antivirale, ceai mult mult mult, vitamina C și monitorizarea temperaturii la 7:00; la 14:00; la 20:00. Paralel, pentru cei după 40 se recomanda monitorizarea tensiunii arteriale. Deci, este important ca să avem în casă un tonometru. În primele zile tensiunea arterială e ridicată”, a menționat deputata.

Spătaru a precizat că este important ca bolnavul să fie în legătură directă cu medicul de familie, pentru că pe parcursul zilelor apar diferite simptome și doar medicul poate să ofere recomandările corespunzătoare.

„Ceea ce este specific Covidului, este starea de epuizare completa, pe care o am și azi, dar medicii recomandă să ne mișcăm, măcar prin cameră, dacă nu avem ieșire în curtea casei la sol sau un balcon.

Și geamurile să fie deschise, char daca ai senzația de frig. Acest lucru m-a salvat de insuficiența de oxigen. Al treilea utilaj necesar, în cazul când ești pacient Covid este Pulso-oximetru, care te ajută să-ți evaluezi starea generala, măsurând nivelul oxigenului din sânge. Este și un fel de terapie psiho-emotională, pentru că atunci, când începi să te sufoci în panică, el foarte calm îți arată, că problema e in alta parte și tu ai oxigenul normal”, a menționat deputata.

Arina Spătaru spune că are senzația de frică. „Simțind că-mi pierd raționamentul, cedând emoțiilor, am înțeles că este important să rămâi rece, calm și să te încredințezi în totalitate lui Dumnezeu. El știe ce poți duce și- ți dă exact ceea ce vei izbuti să înfrunți”.

Parlamentara a fost testată pozitiv la coronavirus pe 6 iunie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!