/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Deputata Arina Spătaru povestește cum trece prin COVID-19. „Aveam o stare de parcă m-a trecut tancul”

missing
14 iunie 2020, ora 19:59

Deputata PPDA Arina Spătaru, care s-a infectat de COVID-19, a descris pe o rețea de socializare cum se trateză și cum s-a simțit în cele 10 zile de boală de până acum.

Deputata spune că inițial a făcut febră și avea dureri mari de cap. „Tuse nu aveam, doar o stare, de parcă m-a trecut tancul din centrul Bălțiului”, a scris Spătaru.

„Paracetamol și antivirale, ceai mult mult mult, vitamina C și monitorizarea temperaturii la 7:00; la 14:00; la 20:00. Paralel, pentru cei după 40 se recomanda monitorizarea tensiunii arteriale. Deci, este important ca să avem în casă un tonometru. În primele zile tensiunea arterială e ridicată”, a menționat deputata.

Spătaru a precizat că este important ca bolnavul să fie în legătură directă cu medicul de familie, pentru că pe parcursul zilelor apar diferite simptome și doar medicul poate să ofere recomandările corespunzătoare.

„Ceea ce este specific Covidului, este starea de epuizare completa, pe care o am și azi, dar medicii recomandă să ne mișcăm, măcar prin cameră, dacă nu avem ieșire în curtea casei la sol sau un balcon.

Și geamurile să fie deschise, char daca ai senzația de frig. Acest lucru m-a salvat de insuficiența de oxigen. Al treilea utilaj necesar, în cazul când ești pacient Covid este Pulso-oximetru, care te ajută să-ți evaluezi starea generala, măsurând nivelul oxigenului din sânge. Este și un fel de terapie psiho-emotională, pentru că atunci, când începi să te sufoci în panică, el foarte calm îți arată, că problema e in alta parte și tu ai oxigenul normal”, a menționat deputata.

Arina Spătaru spune că are senzația de frică. „Simțind că-mi pierd raționamentul, cedând emoțiilor, am înțeles că este important să rămâi rece, calm și să te încredințezi în totalitate lui Dumnezeu. El știe ce poți duce și- ți dă exact ceea ce vei izbuti să înfrunți”.

Parlamentara a fost testată pozitiv la coronavirus pe 6 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram