/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Gardul unui șantier de construcție s-a surpat peste o parcare. Mai multe mașini au fost distruse

missing
14 iunie 2020, ora 17:29

Ploaia puternică care a căzut astăzi în Chișinău a dus la prăbușirea unui gard care susținea un teren de construcție. Două mașini au fost grav avariate. Potrivit internauților, care au publicat imagini pe rețelele de socializare, acest perete de protecție ar fi fost ridicat doar simbolic de compania de construcție. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, angajații întreprinderilor specializate deja lucrează pentru a elimina consecințele prăbușirii.

Incidentul a avut loc pe strada Nicolae Costin 44/7 din sectorul Buiucani al capitalei.

„Asa arată curtea unui bloc de locuit din strada Nicolae Costin din sectorul Buiucani al Capitalei. Ploaia torențială a dus la surparea zidului de protecție, care s-a prăbușit peste două mașini. Locuitorii blocului spun că nu sunt victime”, a scris un internaut.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a reacționat la acest incident pe o rețea de socializare. „Cu toți cei care au admis încălcări de norme la șantierele de construcții și au provocat anumite situații periculoase, se vor lua măsuri”, a precizat Ceban.

Contactat de tv8.md, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, a menționat că serviciile abilitate lucrează la fața locului pentru a evacua pământul și a elimina consecințele. Potrivit lui, compania de construcții se face responsabil de situația creată pentru că nu a securizat șantierul. „Acum urmează să se stabilească cine se face vinovat. Sunt alte instanțe prin care se va stabili cine se face vinovat. Cine a fost vinovat, acela o să despăgubească pagubele persoanelor”, a precizat Vasile Chirilescu.

Purtătorul de cuvânt spune că șantierul de construcție nu aparține Primăriei Chișinău, iar compania trebuia să respecte regulile prevăzute la acordarea autorizației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram