Astăzi a fost constituit Partidul Acasă Construim Europa (PACE). Potrivit unui comunicat de presă al grupului de inițiativă, PACE îşi propune să devină un veritabil partid cu viziuni pro-europene, de centru-dreapta, de doctrină liberal-socială. Liderul grupului de inițiativă a fost selectat fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

„Din grupul de inițiativă fac parte personalități din diferite domenii, dar care nu au mai fost în politică niciodată. Echipa este formată din profesioniști din domeniile medicină, sport, business, sfera cercetării, artă, personalități notorii din diasporă, cunoscuți conducători de instituții publice etc”, anunță grupul de inițiativă.

Gheorghe Cavcaliuc a fost ales liderul grupului de iniţiativă privind constituirea Partidului Politic PACE.

„Societatea s-a săturat de politicieni iresponsabili, incompetenți și de lupte politice interminabile, care nu se dau pentru apărarea obiectivelor și drepturilor oamenilor care i-au delegat în Parlament, dar pentru sfere de influență, bani, fotolii și afaceri de milioane. Criza generată de pandemie a developat problemele cronice, de sistem în domeniile cheie din țara noastră: economie, social, medicină, educație, politica externă și altele. Corupția în rândul politicienilor a ajuns la cele mai înalte cote posibile, un record foarte rușinos, de care nu se vor spăla nici strănepoții actualilor parlamentari, dar cel mai rușinos și strigător la cer lucru este că, această faimă controversată a ajuns peste mări și țări, iar explicații despre ce se întâmplă în Moldova trebuie să dea nu cei vinovați, dar tot cetățenii care și așa suferă din urma acestor acțiuni criminale ale politicienilor”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

În cadrul şedinţei s-au discutat chestiuni cu privire la organizațiile teritoriale a Partidului Politic PACE, precum și despre aprobarea proiectului, statutului și programului politic al partidului.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a ocupat funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, iar acum este angajat în calitate de Șef al departamentului de securitate al unei companii petroliere internaționale, unde, potrivit lui, ridică un salariu de 20 de ori mai mare decât cel de la Inspectoratul de Poliție. Potrivit declarației de avere a lui Cavcaliuc, lunar a ridicat de la IGP aproape 20 de mii de lei.

Acum un an, Cavcaliuc ademisionat din funcția de șef-adjunct al IGP și încă de atunci anunța că se va implica în politică. Până a fi numit șef adjunct al IGP, Cavcaliuc a îndeplinit funcția de șef al renumitei Direcţiei nr. 5 (Direcția Operațiuni Speciale) a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP din cadrul MAI.

Gheorghe Cavcaliuc a fost de nenumărate ori în vizorul presei de investigație. Atunci când era în funcție, presa scria că locuința de vară a acestuia din Trușeni era păzită de subalternii săi zi și noapte. Gospodăria acestuia se află într-un sector de vile, în satul Truşeni. Pe un teren de 12 ari, fostul adjunct al IGP a ridicat construcţii impunătoare. Cavcaliuc a mai cumpărat un lot alăturat de 11 ari, astfel încât deţine în acest sector cam o pătrime de hectar. Din 2016, casa se regăsește în declarația de avere a acestuia, însă Cavcaliuc indică o valoare de numai aproximativ 230 de mii de lei, sau puțin peste 11 mii de euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!