/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Platon spune că deține probe și le va face publice privind implicarea unor politicieni în furtul miliardului. A dat nume

missing
15 iunie 2020, ora 23:46

După ce a fost a fost eliberat astăzi, Veaceslav Platon a declarat în această seară că deține mai probe privind implicarea mai multor politicieni, inclusiv deputați, în furtul miliardului. În platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, omul de afaceri a spus că ar fi vorba despre un fost premier și doi actuali deputați.

Platon spune că deține materiale pregătite care ar servi drept dovezi pe care le va prezenta la Procuratură. „Lucruri pe care ei nu le cunosc”.

Veaceslav Platon spune că în lista persoanelor față de care va prezenta anumite dovezi ar fi deputatul Partidului Șor Denis Ulanov, fostul premier Iurie Leancă și deputatul Pro Moldova Andrian Candu. „Și încă câteva figuri pe care nu vreau să le numesc pentru ca să nu fugă”, a declarat Platon.

Potrivit lui, Denis Ulanov ar fi avut un rol organizatoric în frauda bancară. „El peste tot fugea cu documente, perfecta, se înțelegea, lucra cu martorii pentru a duce ancheta în altă parte, conducea firme”, a declarat Platon.

Și față de Andrian Candu spune că ar deține dovezi că ar fi fost „arhitectul” furtului miliardului. „Candu a dat indicații, a pregătit terenul din punct de vedere a pachetului legislativ, a răspuns de aspectul BNM care să dea banii băncilor. Vor fi și documente, și probe, și de toate”, susține omul de afaceri.

Platon spune că fostul premier Iurie Leancă ar fi luat mită de la Ilan Șor de 300 de milioane pentru participare la alegeri, dar nu specifică despre ce valută ar fi vorba. Omul de afaceri spune că are drept dovadă o înregistrare a unei discuții cu Ilan Șor.

Veaceslav Platon spune că va insista pe lângă diferiți politicieni ca să ceară în Parlament lipsirea de imunitate parlamentară a unor deputați.

După eliberare, Veaceslav Platon a declarat că intenționează să acorde ajutor pentru întoarcerea banilor din furtul miliardului.

Am solicitat reacții de la cei trei politicieni, dar deocamdată nu am primit vreun răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram