/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Spitalul Clinic Republican a atins capacitatea maximă de internări în terapie intensivă

missing
15 iunie 2020, ora 22:21

Spitalul Clinic Republican a atins capacitatea maximă de internări în secția de terapie intensivă. O spune șeful secției, Victor Cojocaru. În această după-amiază, în Secția anestezie și terapie intensivă erau internați 52 de pacienți. Medicul spune că mai sunt câteva locuri rezervă, dar sunt păstrate pentru că nu se știe ce poate aduce ziua de mâine.

„Noi suntem acum maxim plini – 52 de pacienți. Mai avem unele rezerve, dar sunt rezerve așa-zis închise pentru că nu știm ce va fi mâine. Dintre acești pacienți jumătate sunt la respirație artificială”, a explicat doctorul într-un interviu pentru TV8.

Medicul a explicat că oamenii care se adresează la Spitalul de Urgență, se internează acolo, cei care se adresează la SCR, se internează aici. „Sunt două condiții: să fie pacientul cu COVID pozitiv și să fie transportabil, să nu moară pe drum. Doar astăzi la SCR au fost transferați doi pacienți de la Soroca, unul de la Cimișlia, unul de la Spitalul Guvernului, de la Comrat – unul, Taraclia – unul”, a concretizat Victor Cojocaru.

„Sinecostul la terapie intensivă a unui bolnav cu complicații de COVID e foarte-foarte înalt. Nu doresc nici la dușmanii mei să se afle pe patul terapiei intensive de COVID”, a specificat doctorul.

Medicul cataloghează drept „prostii” afirmațiile apărute în spațiul public că unii medici ar încerca să convingă rudele decedaților ca să scrie în certificatul de deces că au murit anume de COVID-19. „Este imposibil de a falsifica o analiză când ea se face în cu totul altă instituție. Analizele se iau la noi, dar se fac la ANSP”, a declarat șeful secției.

Pacienții în stare foarte gravă sunt aduși în capitală cu serviciul AVIASAN după ce este intubat pe loc, în localitatea de unde este și abia după aceasta este trasferat la o instituție specializată pe COVID din capitală.

În zona COVID de la Spitalul Republican lucrează actualmente 180 de medici, asistenți, infirmiere și alte categorii de lucrători. La SCR, lucrează inclusiv 39 de rezidenți, cot la cot cu medicii. Universitatea acordă un ajutor colosal medicinei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram