/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Anatol Ciubotaru, fostul director al SCR, critică autoritățile pentru faptul cum gestionează situația privind COVID-19

missing
16 iunie 2020, ora 23:33

Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, cel care a fost înlăturat de la cârma instituției pentru faptul că a permis testarea medicilor la o clinică privată, critică acum autoritățile Republicii Moldova pentru faptul cum au gestionat pandemia de coronavirus.

Anatol Ciubotaru a criticat actualele autorități în medicină pentru faptul că nu există o schemă clară de tarament care să fie aplicată în toate spitalele, ci medicii tratează pacienții fiecare cum știu. În plus, în opinia lui, în luarea deciziilor nu sunt implicați specialiștii, ci politicienii pentru a-și aduna capital politic.

În opinia lui, nu trebuia permisă anularea unor restricții. „Agenția Națională în Sănătate Publică trebuia să pună piciorul în prag. Dacă piețele vor rămâne deschise și se vor deschide toate centrele comerciale și domeniul HoReCa, vor muri mai mulți oameni”, a menționat fostul director al SCR.

De asemenea, doctorul consideră că trebuia făcută testarea în masă a medicilor. Unii foști colegi de-ai lui spun că indemnizația de 16 mii de lei nu o primesc nici pe departe toți medicii infectați cu COVID, așa cum au promis autoritățile. „Mi-au spus mie: „Au venit și ne-au spus: Dați lista, dar nu mai mult de 10 oameni – Păi noi avem 38 – Nu mă interesează. 10 oameni, eu n-am bani să vă dau pentru doctorii voștri. Pâi asta e atitudine de stat? Ăsta este respect față de doctori?”, se întreabă medicul.

Fostul șef al SCR este optimist în ceea ce privește evoluția bolii în Republica Moldova, pentru că populația nu este numeroasă. Potrivit lui, la sate densitate este mică și pericolul este mic. „Cea mai mare problemă sunt orașele și transportul”, a declarat medicul.

Anatol Ciubotaru a fost eliberat din funcția de director al Spitalului Clinic Republican în luna martie, după ce a fost declarată stare de urgență în țară. Motivul a fost că patru medici de la SCR au fost testați într-un laborator privat.

La scurt timp, acesta a plecat în Germania, în cadrul proiectului „SARS-Covid 19” al Școlii Superioare de Medicină din Hanovra, unde a condus un spital de campanie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram