Dezastru ecologic pe o porțiune a râului Cubolta în raionul Sângerei. Mii de pești au murit și plutesc pe apă. Potrivit fostului primar al capitalei Ruslan Codreanu, cel care a și publicat imagini de la fața locului, totul e din cauza tăierilor de păduri. 

„În timp ce aleșii poporului se întrec în declarații, ce vedeți în poze e rezultatul tăierilor de păduri. Râurile și lacurile nu au fâșia forestieră de protecție și pesticidele de pe terenurile agricole ajung să infecteze apele. Cine se face vinovat de sănătatea noastră?”, s-a întrebat Codreanu.

Foto: Facebook/ Ruslan Codreanu

Contactată de redacție, șefa Direcției control gestionare resurse de apă a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Alina Botnariuc a spus că este de ieri, 15 iunie, la curent cu această problemă, dar nu ne-a oferit mai multe informații cerând să transmitem o solicitare la adresa instituției.

Foto: Facebook/ Ruslan Codreanu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!