/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ O familie din capitală s-a pomenit cu un crater imens chiar în fața ușii de la casă

missing
16 iunie 2020, ora 21:13

O familie din capitală s-a pomenit cu un crater imens chiar în fața ușii de la casă.  Asfaltul s-a surpat după ce o țeavă s-a spart și s-a scurs apă timp de două zile. Muncitorii de la Apă Canal au venit să repare, dar unul dintre ei a căzut în groapă așa că au renunțat. Proprietarul casei spune că nu doar clădirea sa este în pericol, dar și vecinii, care atunci stau fără apă și canalizare.

„Iată apartamenul meu se vede care stă în aer. De intrat în casă eu nu idee cum, dar chiar dacă intru mă tem că stau pereții în aer.”

Acest bărbat, care locuiește pe strada București din capitală,  s-a pomenit un colț al casei în aer după ce  la ușa de la intrare  s-a format un crater imens.

„S-a oprit  apa la noi alaltă seară după ploaia asta și noi ne-am gândit că s-a întâmplat ceva pe traseu și până dimineața o să facă. Dimineața nu era deschisă.”

Pentru că nici ieri  nu aveau strop de apă au sunat la cei de la Apă Canal, dar fără rezultat.

„Au venit băieții peste vreo două ore. Erau vreo șase. Mi-au zis că noi lucrăm până la opt, e târziu și nu putem face ninic. Mai pe scurt de alată până aseară apa a curs sub pământ din țeavă ruptă. Aici s-a prăvălit pământul și a rupt țeava. Se vede că acolo e plin.”

Astăzi dimineața au venit din nou muncitorii de la Apa Canal. Unul dintre angajați a căzut în groapă așa că au lăsat totul baltă.

„O secundă și el nu era a căzut jos. Cum a fost scos? Băieții l-au scos. Avea traume? Da i-am adus iod.”

„Au venit s—au uitat. Au atins capacul și s-a prăvălit. Au mai chemat pe alții din secția lor din canalizare. Aștia spun că noi nu putem face nimic, aici trebuie la pretura, trebuie inspecția. Mai pe scurt de la unul la altii. Nu avem apă că e ruptă  canalizarea. Suntem aici 13 apartamente fără apă și canalizare.  Problema e că s-au uitat toți la ceas și au zis ca la ei îi masa. La întrebarea mea ce facem? Stați și așteptați!”

 „Noi vă dăm apă. Noi îi lămurim ce folos că dați apă dacă nu avem canalizare. Unde va curge în borta ceea? Asta nu e problema noastră.”

După amiază, a mai venit o echipă, care a dat asigurări că problema va fi soluționată.

Vladimir BORDEIAN, INGINER COORDONATOR, SECȚIA TEHNICĂ APĂ CANAL: „Probabil că era scurgerea ascunsă la rețea de apeduct. Clar s-a muiat solul și de atâta s-a făcut prăbușirea. Trebuie de restabilit apa și canalizarea, de dat apă la consumatori.”

Un alt incident, în urma precipitațiilor abundente de duminică  a avut loc în sectorul Buiucani al capitalei unde  un gard a unui șantier s-a prăbușit peste doua mașini.

Reporter: Natalia GHEȚU/ Diana POPA
Imagini: Roman BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram