/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac la Odesa și planul lui Macron! Alertă: Rusia planifică un val de atacuri hibride în Moldova

„Pro Moldova” propune un proiect de lege care prevede pensionarea anticipată în contextul pandemiei de Covid - 19

missing
17 iunie 2020, ora 11:32

Grupul parlamentar „Pro Moldova” propune un proiect de lege care prevede pensionarea anticipată a moldovenilor care mai aveau cel mult trei ani până la pensie, dar au rămas fără un loc de muncă în condiții de pandemie de coronavirus. Potrivit lui Andrian Candu, proiectul de lege va fi înregistrat azi la Parlament.

Într-un briefing de presă, liderul „Pro Moldova” a subliniat că din cauza crizei pandemice, mai mulți oameni și-au pierdut locul de muncă, iar alții afacerile. Potrivit lui Candu, într-o situație de dificultate se află moldovenii cărora le-a mai rămas extrem de puțin până la pensia pentru limita de vârstă.

„Venim cu un proiect de lege ca să îi ajutăm pe cei rămași fără un loc de muncă în această criză pandemică și toți cei care mai au trei ani până la pensie, să beneficieze de o pensie anticipată, în așa fel âncât să benecieze de un venit. Acești oamenei au rămas fără lucru și mai au 2-3 ani până la pensie și sunt puși în dificultate”, a declarat Andrian Candu.

„Activitatea mai multor întreprinzători a fost sistată fără a le fi asigurate garanții financiare. Agenții economici au fost nevoiți să dea afară și mai mulți oameni cărora le-au rămas doar câțiva ani până la pensie. Proiectul oferă posibilitatea femeilor și bărbaților cărora le-au rămas 3 ani până la pensie să beneficieze anticipat de pensie pentru limita de vârstă”, a subliniat deputata „Pro Moldova”, Elena Bacalu.

Potrivit celor de la „Pro Moldova”, acest proiect „este ca o gură de aer pentru cei care și-au pierdut locul de muncă”. Reprezentanții grupului parlamentar cer Guvernului să avizeze proiectul și își xprimă speranța că săptămâna viitoare va fi dezbătut și aprobat în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram