/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A fost amânată ședința de judecată în cazul „Avia Invest”. Suma solicitată de APP drept daune - majorată

missing
18 iunie 2020, ora 11:06

A fost amânată cu o lună ședința de judecată în care urma a fi examinată cererea Agenției Proprietăți Publice (APP) privind încasarea din contul companiei „Avia Invest” a datoriilor și penalităților pentru neexecutarea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Ședința urma să aibă loc pe 16 iunie, dar se va desfășura pe 16 iulie. Aceasta a fost amânata prin dispoziția președintelui Judecătoriei Chișinău din 4 iunie, ținând cont de situația epidemiologică.

De asemenea, APP a prezentat pe 16 iunie instanței o cerere de majorare a cuantumului pretențiilor pentru neexecutarea obligațiilor contractuale cu 87 300 euro. Astfel, suma totală solicitată de APP față de „Avia Invest” în calitate de daune și penalități a ajuns la 601 500 euro, asta în contextul în care, inițial această sumă era de 514 200 euro.

Amintim că, APP s-a adresat pe 19 martie  în Judecătoria Chișinău cu cerere de chemare în judecată privind încasarea din contul „Avia Invest” a penalităților/daunelor pentru neexecutarea contractului. Ulterior, APP a solicitat aplicarea sechestrului pe bunurile, inclusiv pe mijloacele bănești ale „Avia Invest”, în valoare de 514 200 euro.

Prin încheierea din 23 martie, Judecătoria Chișinău a satisfăcut solicitarea respectivă stabilind ședința examinării cauzei în fond pentru 16 iunie 2020.

Anterior, conducerea APP a declarat că reprezentanții „Avia Invest” nu și-ar executa obligativitatea stabilită în programul investițional atât pentru etapa întâi cât și pentru etapa a doua. Cei din urmă au venit cu o reacție la scurt timp și au precizat că aceste declarații sunt doar presiuni politice, care urmăresc preluarea printr-un atac de tip raider a companiei.

De asemenea, APP a comunicat anterior că „Avia Invest” a acumulat restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 milioane de euro. De cealaltă parte, responsabilii de la „Avia Invest” au spus că autoritățile municipale refuză repetat să emită actele pentru construcția noului terminal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram