Deputatul Sergiu Litvinenco spune că e puțin probabil ca PAS să dea curs scenariului propus de Igor Dodon ca PAS, Platforma DA, PSRM și PDM să formeze o nouă majoritate antioligarhică. Litvinenco susține că alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție de a scăpa de Dodon și de a nu permite întoarcerea lui Plahotniuc.

„El în noiembrie ne dă jos de la guvernare, pentru că suntem incompetenți. Acum vine la noi, incompetenții și spune hai să facem coaliție antioligarhică. E puțin prpbabil să dăm curs unei asemenea solicitări, pentru că noi ne-am fript cu Dodon”, a declarat Sergiu Litvinenco în această seară la „Întreabă Ghețu” de la TV8.

În opinia deputatului PAS, șeful statului nu e în măsură să facă scenarii.

„El spune că e șahist, dar vine cu scenarii. Eu înțeleg că un șahist e cu 2-3 mișcări înainte. Dar el e un scenarist simplu și foarte prost. Ar merita premiul ăsta care se dă pentru film – Zmeura de Aur”, a spus Litvinenco.

Sergiu Litvinenco a mai reiterat că Igor Dodon trebuie să demisioneze, pentru evitarea blocajului politic.

Șeful statului a invitat azi neoficial, la discuții partidele antioligarhice care, potrivit lui, nu au nicio legătură cu Plahotniuc: Platforma DA, PAS, PSRM și PD. Dodon a spus că este disponibil pe o discuție comună cu liderii acestor partide pentru a decide ce fac mai de parte. Potrivit lui, sunt trei scenarii posibile. Detalii AICI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!