Deputatul Sergiu Litvinenco spune că e puțin probabil ca PAS să dea curs scenariului propus de Igor Dodon ca PAS, Platforma DA, PSRM și PDM să formeze o nouă majoritate antioligarhică. Litvinenco susține că alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție de a scăpa de Dodon și de a nu permite întoarcerea lui Plahotniuc.

„El în noiembrie ne dă jos de la guvernare, pentru că suntem incompetenți. Acum vine la noi, incompetenții și spune hai să facem coaliție antioligarhică. E puțin prpbabil să dăm curs unei asemenea solicitări, pentru că noi ne-am fript cu Dodon”, a declarat Sergiu Litvinenco în această seară la „Întreabă Ghețu” de la TV8.

În opinia deputatului PAS, șeful statului nu e în măsură să facă scenarii.

„El spune că e șahist, dar vine cu scenarii. Eu înțeleg că un șahist e cu 2-3 mișcări înainte. Dar el e un scenarist simplu și foarte prost. Ar merita premiul ăsta care se dă pentru film – Zmeura de Aur”, a spus Litvinenco.

Sergiu Litvinenco a mai reiterat că Igor Dodon trebuie să demisioneze, pentru evitarea blocajului politic.

Șeful statului a invitat azi neoficial, la discuții partidele antioligarhice care, potrivit lui, nu au nicio legătură cu Plahotniuc: Platforma DA, PAS, PSRM și PD. Dodon a spus că este disponibil pe o discuție comună cu liderii acestor partide pentru a decide ce fac mai de parte. Potrivit lui, sunt trei scenarii posibile. Detalii AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!