/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Pavel Filip: „Ușile sunt deschise și pentru Maia Sandu, și pentru Andrei Năstase...”

missing
19 iunie 2020, ora 06:06

„Ușile sunt deschise și pentru Maia Sandu și pentru Andrei Năstase, dacă au ceva de spus, nu este nicio problemă, suntem gata să ne întâlnim cu toții să, discutăm, să vedem ce putem face pentru Republica Moldova și nu contează cine este prim-ministru, dacă se găsește un mecanism și un echilibru în formarea unei construcții politice”, așa răspunde Pavel Filip, președintele Partidului Democrat (PDM), la întrebarea, dacă ar susține un Guvern condus de unul dintre cei doi lideri politici ai opoziției. Declarația a fost făcută la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la tv8. 

Pavel Filip i-a reproșat Maiei Sandu că nu a discutat cu democrații în toamna anului trecut, atunci când încă era premier, pentru a-i convinge pe cei din PDM să nu voteze pentru demiterea Cabinetului de miniștri pe care-l conducea.

„Dacă doamna Maia Sandu voia atunci să nu fie votată moțiunea de cenzură, asta ar fi însemnat să ridice telefonul și să vorbească, or, asta ar fi însemnat, de fapt, reconsigurarea unei coaliții”, a zis Filip.

De câteva săptămâni, Platforma DA a anunțat că este gata să-și asume guvernarea, dacă se vor găsi voturi pentru demiterea guvernului Chicu și învestirea unui nou Executiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram