/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Platforma DA, PAS și PDM se întâlnesc luni pentru consultări în vederea configurării unei noi coaliții

missing
19 iunie 2020, ora 21:45

Platforma DA, PAS și PDM ar urma să se întâlnească luni, 22 iunie, în vederea configurării unei noi majorități parlamentare. De asemenea, cele trei formațiuni ar urma să discute despre posibilitatea demiterii Guvernului Chicu și creării unui nou Cabinet de miniștri. Despre asta au vorbit la „Punctul pe Azi” de la TVR deputatuul Platformei DA, Igor Munteanu și Igor Grosu de la PAS.

„Luni ne vom întâlni cu PDM şi PAS, trebuie să atingem acel context care să ne garanteze contextul politic. Ne-am întâlnit informal pe platformă parlamentară, nu vom accepta să mergem la diferite evenimente organizate la Preşedinţie, la Condriţa. Am avut discuţii cu PDM. Nu este atât de complicat să avem 52 de voturi, când PAS ne va asigura numărul necesar de voturi şi împreună vom avea acordul PDM şi Pro Moldova de a participa la acest exerciţiu. Partidul Şor îl excludem din start”, a spus Igor Munteanu.

Același lucru a fost confirmat și de Igor Grosu.

„Sper să avem mai multă claritate, indiferent de tipul discuţiilor, vom primi mai multe răspunsuri de la PDM în posibila viitoare garnitură guvernamentală. Guvernul dat (n.r. Guvernul Chicu) trebuie să plece, şi-a demonstrat incompetenţa, aroganţa. La scurt timp noi trebuie să avem un alt Guvern. Întrebarea este alta. Cu cine votăm alt Guvern, care trebuie să fie unul pe sprânceană”, a declarat deputatul PAS.

Grosu a mai menționat că până în prezent nu a fost discutat niciun nume care ar putea ocupa vreo funcție într-un posibil viitor Guvern.

Potrivit lui, până în prezent nu au fost discutate nume privind ocuparea anumitor funcţii într-un viitor Guvern. „Acest Guvern va fi unul de sacrificiu”, a spus Igor Grosu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram