/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Reacția Platformei DA, PSRM, PAS și PD, după ce președintele a invitat partidele la discuții

missing
19 iunie 2020, ora 17:18

După ce șeful statului Igor Dodon a invitat la discuții Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Democrat (PD), TV8 a încercat să afle de la reprezentanții acestor formațiuni dacă vor răspunde la îndemnul președintelui. 

„Noi astăzi avem ședința biroului politic la care vom discuta situația actuală din Parlament, dar cu certitudine nu ne vom așeza la masa de discuții cu Igor Dodon întrucât nu înțelegem instituțional în calitate de cine dânsul ne invită. Cu președintele trebuie de discutat doar atunci când este demis Guvernul și se caută alți candidați în funcția de prim-ministru, iar ceea ce se întâmplă la moment în Legislativ urmează să fie discutat pe platforma parlamentară”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Reprezentanții PAS au spus că urmează să decidă în ședință cu partidul, dacă acceptă propunerea președintelui Igor Dodon. Nici PDM nu a decis dacă vor merge la discuții cu șeful statului.

„Noi deocamdată nu avem nicio poziție. Aceasta a fost o declarație și vom vedea ce se întâmplă în jurul ei, care va fi comportamentul celorlalte fracțiuni, vom discuta ce avem noi de spus acolo, ce se propune, ce are de spus domnul Dodon și după aceasta vom lua decizia”, a spus președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

„Eu permanent am discutat cu reprezentanții acestor formațiuni și nu văd absolut nicio problemă în acest sens, dar avem trei soluții, dintre care, cea mai fericită mie îmi pare totuși alegerile parlamentare anticipate..Putem negocia”, a spus  parlamentarul socialist Bogdan Țîrdea.

Amintim că, președintele Igor Dodon a spus că este disponibil pentru o discuție comună cu liderii acestor partide pentru a decide ce fac mai de parte. Potrivit lui, sunt trei scenarii posibile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram