/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Ce avere declară Efrosinia Grețu, devenită cea mai discutată deputată a săptămânii, după ce a plecat de la PD la Pro Moldova

missing
21 iunie 2020, ora 10:07

Efrosinia Grețu a ajuns să fie una dintre cele mai discutate figuri politice ale acestei săptămâni, după ce a părăsit fracțiunea Partidului Democrat (PDM) și a aderat la grupul Pro Moldova, decizie care, potrivit foștilor ei colegi democrați, nu a fost precedată de anumite semne de dispoziție de ducă a deputatei, care acum o lună condamna plecarea altor colegi de-ai ei din PD la alte formațiuni din opoziție, iar cu câteva zile înainte de a părăsi fracțiunea democraților a semnat Declarația de condamnare a traseismului politic, adoptată în Parlament.

Am tras cu ochiul peste declarația de avere a deputatei Grețu pentru anul 2019, să vedem ce venituri și proprietăți declară parlamentara care spune că a plecat din PD din convingeri personale și că nu rezonează cu politicile actuale ale Partidului Democrat.

În calitate de deputată, în anul 2019 Efrosinia Grețu a primit un salariu anual de circa 116 mii de lei. Alte circa 110 mii de lei, deputata le-a primit de la Parlament în calitate de indemnizații și compensații. Anul trecut, politiciana a avut o pensie de 93 de mii de lei și indemnizații d ela CNASS și Consiliul Raional Leova, în sumă de circa opt mii de lei. Aproximativ 18 mii de lei parlamentara și soțul ei i-au obținut în calitate de dobândă de pe trei conturi bancare la două bănci comerciale din țară.

Familia deputatei Grețu declară în posesie patru terenuri, unul intravilan și trei agricole, în valoare totală de circa 20 de mii de lei; un apartament de 51 de metri patrați, a cărui valoare indicată este de circa 23 de mii de lei sau circa o mie de euro; și o cază de locuit cu o suprafață de 125 de metri pătrați, a cărei valoare indicată în declarație este de circa 118 mii de lei sau aproximativ șase mii de euro.

Deputata de la Leova nu declară niciun automobil în posesie, în schimb are (împreună cu soțul) patru conturi bancare, trei curente și unul depozit, pe care este păstrat în total circa jumătate de milion de lei. 

Efrosinia Grețu a devenit deputată, câștigând alegerile parlamentare din februarie 2019 în circumscripția nr. 41, Leova, din partea Partidului Democrat. Ea este a 16-a deputată care a părăsit fracțiunea PD din luna februarie până în prezent, alăturându-se opoziției, în cazul ei, grupului Pro Moldova, condus de Andrian Candu. Foștii ei colegi din PD o acuză că ar fi plecat din fracțiunea democraților din interese financiare, ea însă neagă acest lucru și spune că a plecat pentru că vrea în acest mod să facă bine țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram