/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Primăria vrea să declare război clădirilor din capitală nefinisate de ani de zile! „Stau ca niște schelete”

missing
22 iunie 2020, ora 10:55

Primăria vrea să declare război clădirilor din capitală nefinisate de ani de zile! Municipalitatea urmează să pregătească un proiect de lege pe care să îl propună Parlamentului, prin care proprietarii acestor tipuri de construcții să fie sancționați într-un fel sau altul.

La ședința operativă de astăzi a Primăriei, primarul Ion Ceban i-a cerut viceprimarului Ilie Ceban să pregătească inițiativa înainte ca deputații să iasă în vacanță.

„Aceste clădiri stau ca niște schelete pe corpul municipiului Chișinău. Să avem o inițiativă legislativă în această privință înaintată Parlamentului RM, să vedem ce se poate de făcut în această privință – o suprataxare. Avem mai multe scenarii, haideți să vedem ce putem propune Parlamentului, pentru că nu e normal, sunt o mulțime din astea”, a spus primarul de Chișinău.

Ion Ceban a venit chiar și cu o sugestie exactă.

„Să existe o abordare de exemplu ca cea din România, să nu plecăm foarte departe. Dacă în doi ani de zile sau o anumită perioadă nu intervii, atunci cresc taxele. Eu cred că toată lumea o să susțină acest demers”, a spus edilul

„Vom examina, o să luăm practica României și vom propune un proiect de lege la Parlament”, a menționat viceprimarul Ilie ceban.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram