/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Banca Mondială ar putea oferi Moldovei un credit pentru construcția unui complex de gestionare a subproduselor de origine animală

missing
23 iunie 2020, ora 16:47

Banca Mondială ar putea oferi un credit Republicii Moldova pentru construcția unui complex modern de gestionare a sub-produselor de origine animală, nedestinate consumului uman. Discuțiile în acest sens au fost purtate astăzi, în cadrul negocierilor asupra proiectului de Acord de finanțare, ce au avut loc la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Acordul de Finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare prevede alocarea finanțării adiționale în valoare de 13,5 milioane de euro pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) pentru extinderea activităților. Mai exact, finanțarea adițională ar fi alocată pentru finalizarea procesului de selectare a soluției tehnice optime, precum și proiectarea, construcția și dotarea cu echipamente a unui complex modern de colectare și procesare a subproduselor de origine animală (SOA), nedestinate consumului uman.

Din SOA fac parte corpuri întregi sau părți din corpuri de animale, produsele de origine animală sau alte produse obținute de la animale, care nu sunt destinate consumului uman, incluzând ovulele, embrionii și materialul seminal.

Acordul de finanțare ar urma să intre în vigoare după aprobare de către Consiliul Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale și îndeplinirea tuturor procedurilor necesare în acest sens, inclusiv semnare și ratificare. Termenul maxim de implementare prevăzut pentru proiect este 31 decembrie 2024.

Obiectivul general în implementarea sistemului de gestionare SOA este de a asigura respectarea standardelor sanitare și fitosanitare moderne pentru a preveni răspândirea patogenilor și crea un mediu mai sigur pentru produsele agroalimentare, în general, și produsele de origine animală, în special, oferind oportunitatea exportului de carne și ouă în Uniunea Europeană, se spune într-un comunicat de presă al ministerului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram