Directorul Centrului de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală de la Institutul Mamei și Copilului, Mihai Strătilă, a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus. Profesorul a fost testat ieri, iar rezultatele analizelor au arătat că este infectat.

Mihai Strătilă urmează tratament specializat într-o instituție medicală cu profil Covid din capitală. Nu am reușit să aflăm însă detalii despre starea de sănătate a acestuia.

În imagine: Mihai Strătilă

 

Între timp, administrația Institutului Mamei și Copilului a decis astăzi să trimită în izolare majoritatea angajaților Centrului.

„Se va face dezinfectarea suprafețelor. Centrul o să fie parțial închis. Sunt niște laboratoare activitatea cărora nu poate fi sistată. Cam 10-15% din ele o să continue să activeze. Oamenii de acolo nu au intrat în contact cu profesorul Strătilă”, a declarat pentru tv8.md Maxim Cazacu, purtător de cuvânt la IMC.

Până în prezent, peste două mii de angajați din sistemul medical s-au infectat cu virusul Covid – 19. Din păcate, 24 de cadre medicale au murit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!