/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Centrul de Sănătate a Reproducerii, parțial închis, după ce directorul - prof. Mihai Strătilă s-a infectat cu coronavirus

23 iunie 2020, ora 14:02

Directorul Centrului de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală de la Institutul Mamei și Copilului, Mihai Strătilă, a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus. Profesorul a fost testat ieri, iar rezultatele analizelor au arătat că este infectat.

Mihai Strătilă urmează tratament specializat într-o instituție medicală cu profil Covid din capitală. Nu am reușit să aflăm însă detalii despre starea de sănătate a acestuia.

În imagine: Mihai Strătilă

 

Între timp, administrația Institutului Mamei și Copilului a decis astăzi să trimită în izolare majoritatea angajaților Centrului.

„Se va face dezinfectarea suprafețelor. Centrul o să fie parțial închis. Sunt niște laboratoare activitatea cărora nu poate fi sistată. Cam 10-15% din ele o să continue să activeze. Oamenii de acolo nu au intrat în contact cu profesorul Strătilă”, a declarat pentru tv8.md Maxim Cazacu, purtător de cuvânt la IMC.

Până în prezent, peste două mii de angajați din sistemul medical s-au infectat cu virusul Covid – 19. Din păcate, 24 de cadre medicale au murit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram