/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Paralizat de frica lui Dodon”. Slusari afirmă că Legislativul nu se va întruni în ședință în această săptămână

missing
23 iunie 2020, ora 11:39

Alexandr Slusari susține că în săptămâna curentă Parlamentul nu se va întruni în ședință. Potrivit lui, decizia ar fi fost luată la solicitarea mai multor deputați. Serviciul de Presă al Parlamentului a precizat pentru tv8 că o astfel de decizie se ia la ședința Biroului Permanent al Parlamentului, care însă încă nu a avut loc.

„Cu uimire am aflat acum că săptămâna curentă nu vom avea ședințele plenare ale Parlamentului. Chipurile la solicitarea mai multor deputați. Nu am văzut sondajul în rândul deputaților și nu sunt sigur că majoritatea aleșilor poporului nu vor să muncească”, a declarat Slusari.

Potrivit lui, este reprobabil ceea ce se întâmplă, pentru că săptămâna aceasta urma să fie dezbătute niște proiecte de legi foarte importante: pentru medici, agricultori, producătorii autohtoni ect.

„Ar trebui să fie audiat ministru apărării în legătură cu aceasta decizia mai mult decât nereușită privind participarea ostașilor noștri la parada de la Moscova. Platforma DA planifica să propună votarea în plen a comisiei parlamentare de anchetă privind investigarea actelor de corupție și îmbogățirea ilicită a lui Igor Dodon. Să vede că Parlamentul este paralizat de frica lui Dodon. El nu știe ce de făcut și de dragul propriilor interese meschine blochează activitatea forului suprem legislativ. Iar Birou Permanent al Parlamentului uzurpează puterea, fără să țină cont de poziția majorității deputaților”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

În același timp, serviciul de presă al Parlamentului susține că Biroul permanent al Parlamentului se întrunește, tradițional, miercuri după amiază. „Deocamdată, nu am fost informați că ședința acestuia nu va avea loc. Ședințele plenare se convoacă după aprobarea Biroului permanent”, au precizat responsabilii pe comunicare de la Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram