/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Parlamentar European: „Moldova a întârziat reformele pe care s-a angajat că le va face, iar în unele cazuri chiar a încercat să schimbe sensul unor măsuri luate de comun acord cu partenerii europeni”

missing
23 iunie 2020, ora 15:45

Europarlamentarul Dragoș Tudorache anunță că raportul privind rezultatele Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova și-a început parcursul procedural în cadrul Parlamentului European. Astfel, acesta urmează a fi dezbătut, i se vor face amendamente și va fi votat în luna octombrie a acestui an.

Într-un mesaj pe Facebook, Tudorache spune că dincolo de proceduri, Acordul și-a împlinit menirea de a ancora Moldova în parcursul său european.

„Schimburile economice, garanțiile de securitate, suportul tehnic și financiar sunt importante politic și relevante pentru viața de zi cu zi a cetățenilor moldoveni. Și asta, de multe ori, în pofida ezitărilor politicienilor de la Chișinău pe acest parcurs și a angajamentelor pentru reformă făcute fără convingere sau finalitate. Realitatea este că Republica Moldova a întârziat reformele pe care s-a angajat că le va face, iar în unele cazuri chiar a încercat să schimbe sensul unor măsuri luate de comun acord cu partenerii europeni. Am asistat la discursuri care foloseau un dublu limbaj, informații false despre sprijinul european au circulat fără nicio opreliște, iar relația cu Uniunea Europeană a fost denigrată în interes politic. Este manifestarea riscurilor la care se supune o țară a cărei elită politică se pune pe sine mai presus decât interesul societății”, a subliniat Tudorache.

Acesta mai spune că europarlamentarii ar trebui să pună pe primul loc interesul cetățenilor, evidențiind în același timp, atunci când este cazul, lipsa de performanță a clasei politice. „Proiectul Uniunii Europene este unul generos, cred că este legitim și benefic să ne asumăm cu toții sarcina onorantă și dificilă de a munci în beneficiul tuturor europenilor, indiferent unde se află aceștia”, și-a încheiat Tudorache mesajul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram