/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Lanurile de levănțică, luate cu asalt de vizitatori. În unele zile se formează și cozi

23 iunie 2020, ora 21:20

Sfârșitul lunii iunie înseamnă și start ședițelor foto în lanurile de levănțică. Sute de oameni au luat cu asalt plantațiile de un mov aprins, pentru a se fotografia în mijlocul florilor aromate. În unele zile, sunt atât de mulți doritori încât se formează cozi. Intrarea costă 50 de lei.

LUCIA DĂSCĂLESCU, STAGIARĂ TV8: „Miros îmbietor și peisaje care îți taie resparația, aceasta este atmosfera în câmpurile de levănțică, invadată de sute de doritori pentru a-și creea fotografii frumoase și momente de neuitat”.

„Este foarte frumos lanul, un miros foarte frumos, pentru o zi de ieșit cu familia este foarte plăcut”.

„Prima data am venit, este foarte frumos, nu am mai văzut în Moldova așa ceva. Am venit cu fetița mai mult, ea vrut să facă o sesiune foto”.

„Foarte frumos este terenul și gama coloristică în fotografie este foarte frumoasă”

„Lanul este minunat, noi am mers și la Cobusca și am văzul un lan de lavandă, dar nu este așa, când ne-au spus că este și în partea această cu plată, dar când am văzut cât este de frumos, minune”.

Tot pentru o ședință în aer liber, înconjurați de flori, au venit și acești miri, care astăzi și-au oficiat căsătoria. Fotografiile le vor completa albumul din această zi.

„Astăzi am oficiat căsătoria, am venit pentru o sesiune foto”

„Suntem foarte mulțumiți, pentru că este așa un câmp frumos, o atmosferă superbă, noi suntem fericiți.”

Și fotografii sunt mai solicitați în această perioadă. Aceștia cer de la o mie de lei pentru o ședință de oră.

„Destul de multe ședințe foto avem acum, cred că fiecare ar vrea să aibă aceste fotografii perfecte în acest loc”.

Proprietarii lanului se asigură ca vizitatorii să rămână impresionați de priveliștea spectaculoasă.

ANGELA CAZAC, PROPRIETARA LANULUI DE LEVĂNȚICĂ: „Zilele acestea că levănțica a prins culoare, are o culoare foarte intensă primim foarte mulți vizitatorii, bineînțeles că în zilele de weekend sunt mai mulți, decât în zilele de săptămână, oamenii vin se bucură, fac plimbări, fac ședințe foto se bucură de natură și de ce am creat noi”.

În weekend, rândurile vizitatorilor se lungesc enorm. Așa a surprins și Tatiana Goncear, care a reușit, în cele din urmă, să ajungă și ea pe lanul mirositor.

„Dragi urmăritori, spuneți-mi vă rog ce eveniment este aici de s-au adunat atât de multe mașini…aaa?”.

Levănțica înflorește la mijlocul lunii iunii și ține până la începutul lui iulie. Doritorii de a intra pe teritoriu trebuie să achite o taxă de 50 de lei, cu excepția copiilor de până la 7 ani. Pentru coronițe sau buchete, oamenii achită suplimentar. Floarea poate fi cumpărată și la kilogram. Din ele se obține ulei, ce poate fi folist în case sau automobile.

ȘEDINȚE FOTO ÎN LEVĂNȚICĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram