/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul are vești proaste de pe front

/VIDEO/ Liderul Platformei DA prezintă propunerile pe care „noul guvern” le va implementa în gestionarea crizei epidemiologice

missing
23 iunie 2020, ora 10:35

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, deputatul Alexandru Slusari a prezentat trei posibile scenarii privind situația politică din R. Moldova. „Sunt doar 3 variante – haosul cu alegerile anticipate și fără Guvern. Acest Guvern nenorocit și incompetent Chicu sau al treilea Guvern de sacrificiu pro-european”. Slusari susține că al treilea scenariu, Guvernul de sacrificiu este, potrivit PPDA, cel mai benefic pentru R. Moldvoa. În acest context, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a prezentat, marți, 23 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe soluții pe care „noul Guvern” le-ar implementa în primele 100 de zile de guvernare, în gestionarea crizei epidemiologice.

Andrei Năstase, lider Platforma DA:Republica Moldova traversează cea mai dificila perioada din istoria sa. Este nevoie  de o schimbare radicală pe dimensiunile sanitare, economice. În permanenta am propus schimbări în sănătate. Propunem 15 măsuri prioritare ale noului Guvern pentru primele 100 de zile în domeniile din sănătate și economie. Diminuarea radicală a ratei de letalitate cu Covid-19. Stoparea răspândirii infecției. Recuperarea pacienților spitalizați. Întărirea capacităților de izolare, sporirea capacităților de depistare testare și izolare a persoanelor infectate, conform protocoalelor al OMS. Măsuri de protecție, de promovare și stimulare a personalului medical, crearea Colegiului Medicilor. Adoptarea unui cadru legal stabil, privind garanțiile salariale și protecția socială specială pentru personalul medical, în perioada epidemiilor și pandemiilor. Accesarea sprijinului UE pentru rezolvarea crizei pandemice, solicitarea susținerii  tehnice, metodologice și financiare din partea UE și României și a altor parteneri pentru dezvoltare și intensificare a cooperării gestionarii crizei sanitare și reformării actualului sistem de sănătate”.

Alexandru Slusari, vicepreședinte Platforma DA:  „Noi suntem gată să discutăm programul de guvernare. Niciodată nu vom discuta liniile roșii, despre care am vorbit. Suntem pregătiți pentru discuțiile cu platforma parlamentară,  vrem și cerem ca toți politicienii care vin cu constatări – să vină și cu soluții. Sunt doar 3 variante – haosul cu alegerile anticipate și fără Guvern. Acest Guvern nenorocit și incompetent Chicu sau al treilea Guvern de sacrificiu pro-european. Noi suntem gata și cerem ca ceilalți politicieni să fie responsabili și onești. Ni suntem unicul partid care am propus această soluție”.

Anterior, membrii Platformei DA au avut discuții cu membrii PAS pentru semnarea unei moțiuni împotriva Guvernului Chicu. Reprezentanții Platformei DA declarau că sunt dispuși să-și asume în totalitate guvernarea, iar lidera PAS, Maia Sandu, spunea că ar putea susține candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier, numai în cazul în care Platforma DA ar obține sprijinul politic al Partidului Democrat. În acest context, liderul PDM, Pavel Filip a declarat că nu va susține o moțiune împotriva cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu. Filip susține că nu vede cum ar putea fi adunate voturile necesare pentru investirea unui nou Executiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram