/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

175 de angajați ai MAI au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19

24 iunie 2020, ora 18:34

De la începutul pandemiei, în cadrul Ministerului de Interne s-au infectat 175 de angajați cu virusul COVID-19. Informația a fost făcută publică de secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci. 

„Polițiștii, de rând cu toți cetățenii și aflându-se în prima linie ca și lucrătorii medicali, sunt supuși riscului de a se infecta. La moment, nu există niciun pericol și nu trebuie să ridicăm alarma că angajații MAI sunt infectați”, a declarat Golovaci.

Referindu-se la Inspectoratul de Poliție din Bălți, unde sunt 28 de polițiști infectați, secretarul de stat a precizat că dintre aceștia, doi deja s-au tratat, iar altul a fost răpus. „În urma relaxării activităților care a avut loc în toată țara, în special în municipiul Bălți, unele controlate, altele necontrolate, din cauza unor iresponsabilități ale autorităților publice locale, primul caz de infectare a unui angajat al Inspectoratului de Poliție Bălți a avut loc pe 29 mai”, a menționat Golovaci.

Secretarul de stat a menționat că regimul de muncă al angajaților MAI nu s-a schimbat de la declararea stării de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19 și polițiștii lucrează în ture pentru a evita la maxim contactul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram