Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că Procuratura Generală a R. Moldova a încheiat un acord cu autoritățile Letoniei pentru crearea echipei comune pentru investigarea furtului miliardului. Potrivit lui, acesta este un semn că investigațiile vor avansa.

„Aceasta este un semnal că investigarea furtului miliardului, care ne-a provocat o gaură de 12-15% din produsul intern brut, care ne-a făcut să ne știe toată lumea, investigarea acestei crime va avansa serios odată cu crearea acestei echipe comune între procurorii din R. Moldova și Letonia. Este cunoscut traseul furtului acelui miliard. Banii au trecut prin unele instituții financiare din acea țară. Investim multă speranță în acest proces, cu atât mai mult că știm că procuratura noastră tot avansează pe această linie”, a declarat Chicu la ședința Guvernului.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!