/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Chicu, despre furtul miliardului: Va fi investigat în comun cu procurorii din Letonia

missing
24 iunie 2020, ora 17:11

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că Procuratura Generală a R. Moldova a încheiat un acord cu autoritățile Letoniei pentru crearea echipei comune pentru investigarea furtului miliardului. Potrivit lui, acesta este un semn că investigațiile vor avansa.

„Aceasta este un semnal că investigarea furtului miliardului, care ne-a provocat o gaură de 12-15% din produsul intern brut, care ne-a făcut să ne știe toată lumea, investigarea acestei crime va avansa serios odată cu crearea acestei echipe comune între procurorii din R. Moldova și Letonia. Este cunoscut traseul furtului acelui miliard. Banii au trecut prin unele instituții financiare din acea țară. Investim multă speranță în acest proces, cu atât mai mult că știm că procuratura noastră tot avansează pe această linie”, a declarat Chicu la ședința Guvernului.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram