Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

Reacția SIS la declarațiile deputatului Moțpan în legătură cu discuția privată publicată pe Telegram

missing
24 iunie 2020, ora 16:19

Responsabilii din cadrul Serviciului de Informații și Securitate au emis o notă informativă prin care vin cu o reacție la declarațiile făcute de deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, în legătură cu discuția privată și secretă, pe care a avut el în 2019 cu doi ofițeri superiori ai Serviciului Informație și Securitate, care au lucrat sub acoperire în Afganistan pentru a-i salva pe ostaticii moldoveni și care a fost publicată, în iunie 2020, pe mai multe grupuri de pe Telegram.

În contextul informațiilor lansate astăzi în spațiul public de către deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Chiril Moțpan, Serviciul de Informații și Securitate va examina prin prisma atribuțiilor funcționale eventuala divulgare a informațiilor atribuite la secretul de stat pe rețelele de socializare cu prezentarea concluziilor către organele de drept în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

De asemenea, menționăm că eliberarea din serviciu a ofiţerilor de informaţii are loc în strictă corespundere cu Legea Nr. 170 din 19-07-2007 privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate, iar disputele la subiect sunt rezolvate pe căile stabilite de legislația în vigoare.

Cu referire la posibila implicare a SIS în eliberarea piloților moldoveni, luați ostatici de către talibi în Afganistan, constituie informație atribuită la secret de stat și, ca urmare, SIS nu va comenta declarațiile respective. Subiectul menționat este investigat de către organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Moțpan susține că o discuție privată dintre el și doi ofițeri SIS, aflați sub acoperire în Afganistan, a fost făcută publică pe Telegram: „Am fost interceptat?”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.